Kto chce titul a kto sa bojí, že vypadne? V extralige každý nakupoval, ako mohol

Nováčikom extraligy sú hokejisti Humenného.
Nováčikom extraligy sú hokejisti Humenného. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|14. sep 2023 o 11:30

Top 10 očakávaní novej sezóny hokejovej extraligy.

Nový ročník hokejovej extraligy sa začína v piatok. Ponúka viacero noviniek. Pribudlo ďalšie derby, Michalovce dotiahli zaujímavé meno a zápasy odvysiela súkromná televízia. Toto je 10 najväčších očakávaní sezóny. 

10. Zemplínske derby

Po vypadnutí Prešova a prekvapivom postupe Humenného cez Žilinu vo finále SHL sa v extralige vytvorila nová geografická dvojička - Michalovce a Humenné. Dva najvýchodnejšie kluby súťaže vstupujú do sezóny s rozličnými ambíciami. Michalovce chcú potvrdiť minuloročnú účasť v semifinále. V stredu predstavili veľkú posilu – kapitána lotyšskej reprezentácie, ktorá získala na MS 2023 bronz, Kasparsa Daugavinša. Pre Humenné bude úspechom záchrana. Derby zápasy medzi mestami vzdialenými len 25 kilometrov od seba budú priťahovať pozornosť celého Zemplína.

9. Obhajca titulu

Košice zložili káder veľmi podobnej kvality, ako v minulej sezóne. To po majstrovskom titule nebýva vždy pravidlo. Tím s najstarším vekovým priemerom sa zvykne rozbiehať pomalšie a inak to nie je ani teraz. Košice v Lige majstrov v prvých štyroch zápasoch zatiaľ nezískali ani bod. Výkonmi síce neprepadli, ale z tieňa slovenských klubov v tejto súťaži nevyšli. Stále však patria k najväčším favoritom súťaže. Zopakujú oceliari majstrovskú sezónu?

8. Gerlach pod Gerlachom

Max Gerlach, s 34. gólmi najlepší strelec uplynulej sezóny, na prekvapenie mnohých zostal na Slovensku. Ešte len 25-ročný americký hokejista sa zo zostupujúceho Prešova presunul pod Tatry, do Popradu. Poprad tento nákup aj marketingovo využil bilbordovou kampaňou v meste so sloganom „Gerlach patrí Popradu“. Max Gerlach by mal patriť k ozdobám extraligy.

7. Poprad s novou filozofiou

Pod Tatrami ešte zostaneme. V Poprade toto leto nezostal kameň na kameni. Riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi po neúspechu zmenil filozofiu klubu. Na trhu voľných hráčov zacielil na kvalitných zahraničných hráčov a spolu s už vyformovaným jadrom slovenských hráčov postavil ambiciózny tím.

V lete, de facto ako jediný tím extraligy, zmenil hlavného trénera, keď z českej extraligy prišiel Aleš Totter. Prvým úspechom bola výhra na Tatranskom pohári, kde Popradčania porazili majstra českej i slovenskej extraligy. Očakávania sú v Poprade veľké. Podarí sa kamzíkom získať konečne svoj prvý majstrovský titul?

6. Produktivita Slovákov

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kto chce titul a kto sa bojí, že vypadne? V extralige každý nakupoval, ako mohol