Hokejista Ölvecký bude svojmu tímu v AHL chýbať

Mats Sundin bude možno chýbať Vancouveru v ďalších zápasoch play off.
Mats Sundin bude možno chýbať Vancouveru v ďalších zápasoch play off. (Autor: Reuters)
SITA|20. apr 2009 o 12:18

Hokejový útočník Peter Ölvecký ukončil v sobotu svoje pôsobenie v zámorí, v utorok by mal priletieť do Švajčiarska, kde sa pripojí k slovenskej reprezentácii.

HOUSTON. Hokejový útočník Peter Ölvecký ukončil v sobotu svoje pôsobenie v zámorí, v utorok by mal priletieť do Švajčiarska, kde sa pripojí k slovenskej reprezentácii pred majstrovstvami sveta. Ölveckého poslala Minnesota po skončení klubovej sezóny na farmu do Houstonu, Aeros aj jeho zásluhou vedú v sérii 1. kola play-off s Peoriou 2:1 na zápasy.

Rodák z Nových Zámkov nastúpil na druhý zápas série, v ktorom dal víťazný gól, v sobotu sa výkonom podieľal na ďalšom víťazstve. "Bude nám chýbať. Bol pre nás po príchode z Minnesoty veľkou posilou. Bol skvelý, ale musíme sa s jeho stratou vyrovnať," povedal pre Houston Chronicle tréner Aeros Kevin Constantine. Ölvecký v tejto sezóne AHL nastúpil za Houston v 41 zápasoch, dal v nich 6 gólov a pridal 17 asistencií. Následne sa dostal do prvého tímu Minnesoty, kde v 31 súbojoch NHL dosiahol 7 bodov (2+5).

Sundin má zdravotné problémy

Hokejový Vancouver Canucks nastúpil na tretí súboj 1. kola play-off so St. Louis bez Matsa Sundina. Manažment Canucks o rozsahu zranenia stredného útočníka mlčí, uviedol iba, že ide o oblasť dolnej časti tela. Či Sundin nastúpi na štvrtý duel série v utorok, je zatiaľ otázne.

"Uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Jeho návrat je možný o pár dní, ale aj týždňov," povedal tréner Canucks Alain Vigneault. Sundin v prvých dvoch stretnutiach série strávil na ľade v priemere okolo 15 minút, dal v nich jeden gól.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Hokejista Ölvecký bude svojmu tímu v AHL chýbať