Hokejbalisti Spišskej Belej skončili v Plzni strieborní

MŠK Spišská Belá. V Plzni skončila na striebornej pozícii.
MŠK Spišská Belá. V Plzni skončila na striebornej pozícii. (Autor: archív)
Richard Hudeček|23. feb 2017 o 00:00

Mladí Beľania vybojovali v Česku strieborné medaily.

SPIŠSKÁ BELÁ. Od 3. do 5. februára sa odohral v Plzni hokejbalový turnaj kategórie U13, na ktorý bol pozvaný aj mládežnícky klub MŠK Spišská Belá.

„Do Čiech vycestovalo 15 detí so sprievodom ôsmich rodičov, na ich vlastné náklady. Turnajom sme vyplnili deťom zimnú prestávku a samozrejme prišlo k porovnaniu našej hry s tou českou, na čo sme sa tešili asi najviac. Hlavne domáci HBC Plzeň patrí medzi najlepšie, čo český hokejbal má. Zápasy sme odohrali v nádhernej hokejbalovej a klimatizovanej hale. Turnaj bol aj patrične propagovaný na domácej hokejbalovej stránke v Plzni. Posledný finálový zápas bola nahrávať miestna televízia. Počet divákov vo finále sa pohyboval okolo 250 až 300 osôb, čo na mládežnícky hokejbal bolo naozaj dosť vysoké číslo. Vo finálovom zápase sme nedokázali zopakovať výhru nad Pardubicami, aj keď sme boli lepším družstvom. Niekedy, tak ako to v športe býva, nevyhrá lepší, ale šťastnejší," bilancoval tréner mladých Beľanov Miroslav Burdíček.

"Dôležité je pre nás zistenie, že výkonnostne nezaostávame za najlepšími klubmi. Našou predvedenou hrou si chlapci určite neurobili hanbu. Na turnaji sme nemali žiadneho profesionálneho hokejistu, čo ešte viac podčiarkuje naše pôsobenie v Plzni. Počas piatich dní sme zažili veľa zábavy a krásnych zážitkov. Za najlepšieho hráča nášho družstva bol vyhlásený Kristián Burdíček. Chlapci dostali po turnaji v Plzni ďalšie dve pozvánky na turnaj do Čiech. Od pražského klubu Hostivař na júnový Fair Cup s tým, že nám domáci klub uhradí ubytovanie. Turnaja v Prahe by sa mali okrem nás zúčastniť ešte slovenské Gajary, švajčiarsky Obervil a z českých klubov pravdepodobne Pardubice, Plzeň a Hostivař. Následne HBC Plzeň by rada privítala našich chlapcov budúci rok na prestížnom turnaji Pilsner Cup, kde tiež často radi chodia kluby aj zo Švajčiarska. Tieto pozvánky sú pre nás aj určitým uznaním našej kvality, čo naše družstvo môže motivovať k ďalšej práci,“ dodal Miroslav Burdíček.

Výsledky: MŠK Spišská Belá – Hostivař 3:3, góly Sp. Belej: Miklas, Kuchta, Knapik, Suchdol nad Lužnicí – MŠK Spišská Belá 2:1, gól Sp. Belej: L. Kubis, Svitkov Stars Pardubice – MŠK Spišská Belá 2:3, góly Sp. Belej: Burdíček 3, HBC Plzeň – MŠK Spišská Belá 0:1, gól: Burdíček, TJ Blatná – MŠK Spišská Belá 0:3, góly: Kuchta 2, Krupjak.

Finále: Svitkov Stars Pardubice – MŠK Spišská Belá 2:1, gól Sp. Belej: A. Kubis.

Konečné poradie: 1. HBC JKET Svitkov Stars Pardubice, 2. MŠK Spišská Belá, 3. SK Suchdol nad Lužnicí, 4. HBC Plzeň, 5. TJ Blatná, 6. HBC Hostivař.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Hokejbalisti Spišskej Belej skončili v Plzni strieborní