Zvolen podržal brankár, ktorý hral po mesiaci. Šla z neho istota, chválil tréner

Hrdina HKM Zvolen Adam Trenčan.
Hrdina HKM Zvolen Adam Trenčan. (Autor: Facebook HKM Zvolen)
Nikola Baďová|3. apr 2023 o 22:25

Zvolenčania našli recept na súpera.

ZVOLEN, BRATISLAVA. Dramatický duel videli diváci vo Zvolene v druhom semifinálovom zápase Tipos extraligy proti Spišskej Novej Vsi. 

O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší domáci hráči a vyrovnali stav série. 

„Zvolen vstal z mŕtvych. Veľmi ťažko by sa dostával do série za stavu 0:2. Pozbieral sa v tretej tretine a prišiel na spôsob ako klub zo Spiša poraziť,“ komentoval pre RTVS bývalý hokejista Tomáš Surový. 

Egá zostali na lavičke

Tréner domácich Peter Oremus spravil v zostave niekoľko zmien. „Zvolen musí zmeniť nastavenie a prehodiť sa do play off módu. Hráči musia hrať tímovo bez straty pukov. Hostia to tak robia. Sú to malé veci, ktoré rozhodujú,“ zhodnotil Surový. 

Do brány Zvolena sa po mesiaci postavil Adam Trenčan. 

„Súper hrá výborne dozadu a čaká na prečíslenia. Hrozí to po každej strate puku. Je dôležité si udržať priestor pred bránou. Verím, že puky budú ostávať na mne,“ povedal tridsaťdvaročný brankár pre RTVS. 

Zvolen - Spišská Nová Ves 2:1 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 49. Hain (Messner, R. Bondra), rozh. nájazd Bondra - 22. Beaudry (Kerbashian, Džugan)

Rozhodovali: M. Korba, M. Novák - Bogdaň, Kacej, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 3087

Zvolen: Trenčan – Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Hanna, Čulík – Zuzin, Viedenský, R. Bondra – Turnbull, Huntebrinker, M. Hecl – Kašlík, Marcinek, Jedlička – Csányi, Šiška, Stupka

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Žiak, Ouellet-Beaudry, Ulander, J. Valach, Malina, Groch – Giľák, Nellis, Réway – Rapáč, Bortňák, Majdan – La Porte, Kerbashian, Verbeek – Belluš, Vartovník, Džugan

/stav série: 1:1/

Do zostavy sa vrátil aj mladík Matej Kašlík, ktorý pauzoval takmer päť mesiacov. „Prekvapilo ma, že nastúpi do play off po tak dlhej prestávke. Ukáže obrovskú energiu a chuť do hokeja. Bude hrýzť,“ uviedol hokejový expert Ondrej Rusnák. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen podržal brankár, ktorý hral po mesiaci. Šla z neho istota, chválil tréner