Košice neinkasujú a Zvolenu pomôže len zázrak, na ktorý majú recept v Trenčíne

Hokejisti Košíc po víťazstve v 3. finálovom zápase play off Tipos extraligy vo Zvolene.
Hokejisti Košíc po víťazstve v 3. finálovom zápase play off Tipos extraligy vo Zvolene. (Autor: TASR)
Boris Vanya|20. apr 2023 o 23:55

Košice vedú vo finále extraligy nad Zvolenom 3:0.

ZVOLEN. V základnej časti nastrieľali 168 gólov, najviac zo všetkých účastníkov extraligy. V play off iba mierne zvoľnili, s priemerom viac než tri góly na zápas.

Ale potom prišla finálová séria a zvolenská ofenzíva stroskotala na perfektnej košickej obrane na čele s brankárom Dominikom Riečickým.

V troch zápasoch dali Zvolenčania iba dva góly. Doma prehrali 1:3 a Košice môžu už v piatok oslavovať majstrovský titul.

Na finále nebolo plno

Zverencom trénera Petra Oremusa akoby už neverili ani vlastní fanúšikovia. Na prvý domáci finálový súboj nebolo vypredané.

Návšteva sa síce štvrtý raz v sezóne prehupla cez hranicu päťtisíc divákov, ale v hľadisku zostali prázdne desiatky sedačiek. Plno bolo vo Zvolene iba raz - na siedmy semifinálový duel proti Spišskej Novej Vsi.

"Čakal som od Zvolena viac. Páčili sa mi celú sezónu, hrali pekný hokej. V prvom zápase v Košiciach boli hokejovejší ako domáci, ale dôležitý je výsledok. Možno im došla energia. Michalovce potrápili Košičanov oveľa viac," glosoval sériu Peter Veselovský.

VIDEO: Zostrih 3. zápasu finálovej série Zvolen - Košice

Bývalý československý hokejový reprezentant, ktorý s Košicami získal v roku 1988 federálny titul, však jedným dychom vyzdvihol výbornú defenzívu východniarov a výkon brankára Riečického. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice neinkasujú a Zvolenu pomôže len zázrak, na ktorý majú recept v Trenčíne