Zvolen dopĺňa hĺbku kádra o dvoch hráčov, predstavil aj brankársku dvojku

Gólová radosť hráčov Zvolena
Gólová radosť hráčov Zvolena (Autor: TASR)
TASR|28. máj 2024 o 14:48

Po štyroch rokoch končí v bráne Zvolena odchovanec Adam Trenčan.

ZVOLEN. Vedenie hokejového klubu HKM Zvolen rozšírilo súpisku pre novú sezónu o obrancu Adama Kobolku a útočníka Mateja Maceka.

Účastník Tipos extraligy o tom informoval na oficiálnej stránke.

Dvadsaťtriročný Kobolka pôsobil v uplynulých troch sezónach v Žiari nad Hronom, kde si pripísal dokopy 45 bodov a pravidelne patril medzi najvyťažovanejších obrancov tímu.

Dres Zvolena si obliekol už v dvoch zápasoch predchádzajúceho ročníka proti Popradu a Nitre. Skúsenosti zbieral aj v druholigových Leviciach a v sezóne 2019/20 zažil premiéru v extralige ako hráč Banskej Bystrice (4 zápasy).

Macek mal svoju extraligovú premiéru tiež v Banskej Bystrici, kde si vybojoval v minulej sezóne stálu pozíciu a vynechal len tri zápasy z celkového počtu 54. V základnej časti získal 5 bodov (1+4), v play off pridal jeden gól a jednu asistenciu.

"Adama poznáme už dlhšie z jeho pôsobenia na našej farme. Vnímali sme jeho progres v uplynulých sezónach a páčil sa nám aj v zápasoch, ktoré odohral za nás.

Obaja hráči by mali byť prínosom pre tím a je to len na nich, aké miesto v zostave si vybojujú pod novým trénerom,“ uviedol generálny manažér Ladislav Čierny.

HKM už skôr informovalo, že pozíciu druhého brankára bude plniť 21-ročný Tomáš Boľo. Nahradí tak skúseného odchovanca tímu Adama Trenčana, ktorý bol v tejto pozícii v uplynulých rokoch.

"Adam bol s nami predchádzajúce štyri roky a touto cestou mu chcem poďakovať za jeho služby a oddanosť HKM. Po sezóne sme sa rozhodli, že bránkovisko kompletne obmeníme a dáme šancu novým brankárom.

V Pavlovi Kantorovi máme istotu, pretože je veľmi skúsený a v uplynulých dvoch sezónach patril k absolútnej špičke ligy.

Na pozíciu dvojky sme hľadali mladého a perspektívneho brankára, ktorému môžeme v klube pomôcť v napredovaní. Najlepšie zo všetkých kandidátov sa nám javil práve Tomáš a sme veľmi radi, že sa rozhodol prísť pod Pustý hrad," dodal Čierny.

Boľo sa v minulej sezóne postavil do brány nováčika súťaže HC 19 Humenné, dostal šancu v troch zápasoch a pripísal si úspešnosť zákrokov 93,4 percenta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen dopĺňa hĺbku kádra o dvoch hráčov, predstavil aj brankársku dvojku