Banská Bystrica vyrovnala sériu, rozhodol o tom americký útočník

Hokejisti Banskej Bystrice sa tešia z gólu.
Hokejisti Banskej Bystrice sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
TASR|26. mar 2022 o 20:30 (aktualizované 26. mar 2022 o 22:40)

Westin Michaud zaznamenal dva presné zásahy.

Tipos extraliga - 2. zápas štvrťfinále play off:

Zvolen - Banská Bystrica 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 21. Hain - 20. Michaud (Lamper, Bubela), 39. Michaud (Fossier, Bubela)

Rozhodovali: Baluška, Výleta - M. Orolin, Frimmel, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3460 divákov

Zvolen: Rahm - Roy, Diakov, Hain, Kotvan, Kubka, Hraško, Meliško - Osterberg, Krieger, Leskinen - Puliš, Viedenský, Zuzin - Saracino, J. Mikúš, Jedlička - T. Török, Marcinek, Csányi

Banská Bystrica: Weninger - Matej Bača, Ďatelinka, Cardwell, Bačik, Björkung, Crevier-Morin - Výhonský, Tamáši, Kabáč - Urbánek, Berger, Šoltés - Michaud, Bubela, Fossier - Lamper, Paukovček, G. Gabor

/stav série 1:1/

ZVOLEN. Hokejisti Banskej Bystrice vyhrali v druhom štvrťfinálovom zápase play off Tipos extraligy nad domácimi Zvolenčanmi 2:1.

Pod Urpín sa tak stredoslovenské derby sťahuje za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy. Tretí duel je na programe v utorok v Banskej Bystrici.

O osude druhého duelu rozhodol americký hokejista Westin Michaud, ktorý najskôr otvoril skóre a v 39. minúte strelil aj rozdielový gól.

Priebeh zápasu Zvolen - Banská Bystrica

I. tretina:

V úvode bola o niečo viac aktívnejšia Banská Bystrica, ale ako prvý hrozil Zvolen počas presilovky Osterbergom. Šancí bolo málo, išlo skôr o nepríjemné strely, na strane hostí sa o jednu takú pokúsil Tamáši, na domácej zase Jedlička.

Prvá väčšia príležitosť sa naskytla až v 14. minúte Jedličkovi, dostal sa do úniku, no na brankára Weningera nevyzrel. Podobne dopadol o dve minúty neskôr aj Osterberg po obkorčuľovaní bránky a následnej strele.

A tak prišiel trest pre HKM. Hokejisti spod Urpína využili presilovku, v závare pred bránkou sa štyri sekundy pred prestávkou presadil z dorážky Michaud - 0:1.

II. tretina:

Majster vyrovnal 60 sekúnd po začiatku druhej tretiny. Hain obkorčuľoval bránku, nik ho nebránil a z dolnej časti kruhu úplne voľný pokoril gólmana.

Tento gól na 1:1 zvolenských hokejistov povzbudil a mali aj ďalšie možnosti, konkrétne zblízka Saracino, Jedlička a dvakrát Mikúš.

Skóre sa nemenilo ani počas tretej presilovky domácich a po nej mohlo zahrmieť na opačnej strane, ak by dobré možnosti využili Tamáši a dvakrát Michaud.

V polovici stretnutia vyrobili Zvolenčania chybu a Paukovček sa ocitol v medzikruží úplne sám. Nenašiel na neho recept a z dorážky sa to nepodarilo následne ani Gaborovi. Paukovček bol v dobrej možnosti ešte v 34. minúte pri ľavej žŕdke, nezasunul puk pri nej za čiaru.

Na druhej strane nevyšlo "bryndziarom" prečíslenia dvoch na jedného a nepresadil sa neskôr sám pred Weningerom ani Csányi.

Bystrica teda znovu trestala, tentoraz 91 sekúnd pred prestávkou z podobnej situácie ako pri prvom góle z konca prvej tretiny, keď najprv Bubela neuspel pred Rahmom, no z dorážky sa Michaud tešil i z druhého gólu - 1:2.

III. tretina:

V tretej tretine sa domáci od začiatku snažili o vyrovnanie a najbližšie mali k nemu počas presilovky, keď Krieger prenikol cez troch hráčov, no presnejšie bekhendové zakončenie mu zmaril faulom Ďatelinka.

Nasledovala nevyžitá 34-sekundová početná výhoda o dvoch hráčov a potom aj o jedného v podaní HKM. Weninger zneškodnil dobré koncovky Mikúšovi a Csányimu. Presilovku si potom zahrali Banskobystričania a v nej mal tutovku voľný Urbánek, neuspel.

Podobne dopadol už v hre piatich proti piatim v predbránkovom priestore Výhonský a tretí gól svojho mužstva nepridal z kruhu švihom ani Šoltés.

Zvolen pohrozil až v závere Leskinenom, z dvoch metrov nepokoril gólmana HC´05 a pri hre v šestici bez brankára sa to nepodarilo ani Pulišovi.

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Bol to vyrovnaný duel. Bojovalo sa o každé pásmo. Chýbalo nám trošku viac šťastia v presilovkách, nepadalo nám to tam. Preto bola Bystrica úspešnejšia. Hokej bol však dobrý z oboch strán, len sme dali málo gólov na to, aby sme boli práve my úspešnejší.

Súper tam tie dva góly dotlačil z predbránkového priestoru, ale my musíme dať viac než jeden gól. Chýbal nám tentoraz presný zásah z presiloviek. To bola tiež príčina našej prehry."

Antti Karhula, tréner Banskej Bystrice: "Dôležitou zmenou oproti prvému zápasu bolo, že sme neboli v tomto druhom zápase až tak často vylučovaní. Popracovali sme na hre v oslabení, ubránili sme všetky presilovky súpera a dôležité bolo, že sme my využili presilovú hru.

V rovnovážnom stave sme boli pomerne silní, dobre sme čítali hru súpera. Duel bol inak vyrovnaný. V tretej tretine sme chceli hrať u nich v pásme, čo je najjednoduchšia cesta ako sa ubrániť. Plán držať puk čo najďalej od obranného pásma hráči zvládli na jednotku."

Westin Michaud, strelec dvoch gólov: "Moje dva góly boli ako požehnaním z nebies. Povedali sme si, že tlačiť sa do bránky je naša cesta ku gólom. Zhruba polovica gólov v zápasoch padá z podobných priestorov. Vyšlo to, za čo nesmierne rád."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banská Bystrica vyrovnala sériu, rozhodol o tom americký útočník