Bol pri dvoch tituloch Košíc, prešli cez neho Riečický či Škorvánek. Zomrel Marko Milý

Marko Milý.
Marko Milý. (Autor: SZĽH)
Sportnet|31. okt 2023 o 10:00

Bývalý gólman a tréner brankárov zomrel vo veku 54 rokov.

BRATISLAVA. Vo veku 54 rokov zomrel Marko Milý, niekdajší extraligový brankár, slovenský šampión s Košicami a tréner brankárov pri slovenských mládežníckych reprezentáciách.

Informoval web hockeyslovakia.sk. Posledná rozlúčka s ním bude vo štvrtok 2. novembra o 12.00 h v Dome smútku v Prešove.

Milý pred novembrom 1989 uvažoval o emigrácii na západ. Útek mu nakoniec nevyšiel, ale po páde režimu sa slobody dočkal a otvorila sa mu aj cesta do československej reprezentácie. 

Kariéru začal v drese Košíc vo federálnej lige v ročníku 1990/1991. V slovenskej extralige chytal za Prešov, Spišskú Novú Ves a Košice.

S Košicami sa tešil z titulu v sezóne 1998/1999. Milý bol pri tom ako súčasť brankárskeho trojlístka VSŽ spolu s Michalom Košíkom a Miroslavom Šimonovičom.

Neskôr pôsobil aj v Nowom Targu, v nižších súťažiach chytal za Prešov, Humenné či Bardejov. S kariérou trénera brankárov začal v Poľsku a v roku 2014 prišiel do Košíc.

V klube zostal až do roku 2022 a zastával aj funkciu vedúceho mužstva. V roku 2015 sa s Košicami tešil z ďalšieho titulu, tentoraz ako člen realizačného tímu.

Po konci v Košiciach sa presunul k juniorskému hokeju, kde viedol aj známe brankárske mená ako Marcel Melicherčík, Dominik Riečický, Stanislav Škorvánek či Andrej Košarišťan.

Bol pravidelnou súčasťou kempov slovenských mládežníckych reprezentácií od 16 do 20 rokov. V roku 2017 získal bronzovú medailu s výberom do 17 rokov na zimnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF).

Naposledy zastával funkciu trénera brankárov pri juniorskom tímu v trénerskom štábe Ivana Feneša tento rok v apríli. S tímom dvadsiatky absolvoval Turnaj piatich krajín v Poprade, píše hockeyslovakia.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Bol pri dvoch tituloch Košíc, prešli cez neho Riečický či Škorvánek. Zomrel Marko Milý