Žilina v prvom zápase na ľade Žiaru neuspela, domáci o výhre rozhodli v nájazdoch

Zápas Žiar nad Hronom - Vlci Žilina,
Zápas Žiar nad Hronom - Vlci Žilina, (Autor: Facebook Vlci Žilina)
TASR|3. apr 2023 o 20:55

Ďalšie stretnutie je na programe už zajtra, opäť na ľade Žiaru nad Hronom.

SHL - semifinále play-off, 3. zápas

Žiar nad Hronom - Žilina 5:4 pp a sn (2:0, 0:2, 2:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. Chlepčok (Fekiač), 11. Jakúbek (Gašpar, Fekiač), 48. Jakúbek (Gašpar), 52. Demiters (Jakúbek, Suchý), rozh. nájazd Gábor - 25. Mráz (Koyš), 30. Novák (Jakubík, Mráz), 50. Novák (Melcher), 56. Paukovček (Tibenský, Jakubík)

Rozhodovali: Výleta, Rojík - Orolin, Junek, vylúčení: 5:2 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 1374

/stav série: 2:1/

ŽIAR NAD HRONOM. Hokejisti HK MŠK Indian Žiar nad Hronom zvíťazili v treťom zápase semifinále play off Tipos Slovenskej hokejovej ligy (SHL) nad Vlkmi Žilina 5:4 po samostatných nájazdoch.

Rozhodujúci nájazd premenil v tretej sérii Ralph Kevin Gábor. Žiar nad Hronom tak využil prvý domáci semifinálový zápas a znížil stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:2.

Ďalší duel na domácom ľade ho čaká v utorok o 17.00 h.

Domáci sa museli zaobísť bez svojej brankárskej jednotky, Romana Petríka stiahol v rámci výpomoci extraligový Zvolen, medzi tri žŕdky sa preto po druhý raz v play off postavil 20-ročný Richard Noskovič.

Žiar sa v riadnom hracom čase dokázal trikrát dostať do vedenia, raz aj dvojgólového, víťaz základnej časti sa však zakaždým do duelu vrátil. Väčšiu časť predĺženia boli tvorcami hry "vlci", no zlomový presný zásah neprišiel ani na jednej strane.

Dramatický zápas tak rozhodol až nájazdový rozstrel. Zatiaľ čo na strane hostí sa nepresadil ani jeden exekútor, za domácich sa presadili švédsky rodák Kevin Gábor i kapitán Viktor Fekiač.

V tohtoročnej play off zvládli zverenci Jána Šimka všetky zápasy, ktoré dospeli až do samostatných nájazdov.

Hlasy po zápase

Ján Šimko, tréner Žiaru nad Hronom: "Chlapci sú zo železa, ukázali, že svoju kožu lacno nepredajú. Výborný energický úvod, dostali sme sa do dvojgólového vedenia. Zamrzeli nás individuálne chyby, ktorých sa nevieme zbaviť, ale verím, že znovu sme získali priestor, aby sme sa tomu povenovali do zajtrajšieho zápasu. Zlomovým momentom boli vynikajúco zvládnuté oslabenia a stopercentná presilovka. Srdiečkom a túžbou po víťazstve to zvládli chlapci bravúrne. Brankár Noskovič podal výborný výkon. Na to, že doteraz len minimálne zasiahol do play off, tak chlapcov podržal a odmenou mu bolo zvládnuté predĺženie a nájazdy. Opäť klobúk dole pred chlapcami."

Jarrod Skalde, tréner Žiliny: "Bol to ťažký zápas, oba tímy hrali veľmi tvrdo. Domáci sa dostali do vedenia a museli sme odvracať dvojgólovú stratu. V druhej tretine sme sa vrátili do zápasu a oba tímy mali množstvo príležitostí. Rovnako množstvo príležitostí sme mali aj v predĺžení, ktoré sme mali pod kontrolou. Ale taký je play off hokej, zajtra je nový deň, ten dnešný priniesol víťazstvo súperovi."

/zdroj: SZĽH/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina v prvom zápase na ľade Žiaru neuspela, domáci o výhre rozhodli v nájazdoch