Prehnal to s agresivitou? Zdena Cháru verejne skritizoval protihráč

Zdeno Chára a Jordan Kyrou.
Zdeno Chára a Jordan Kyrou. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|12. apr 2022 o 12:05

Podľa Davida Perrona bol Chárov faul dôležitým momentom zápasu.

ST. LOUIS. Bodyček Zdena Cháru zo zápasu New Yorku Islanders proti St. Louis Blues sa stretol s kritickými reakciami. Jeho obeťou bol útočník "bluesmanov" Jordan Kyrou.

Slovenský obranca bol s Kyrouom v súboji v rohu vo vlastnom obrannom pásme. Protivníka odstrčil rukami smerom k mantinelu, ktorý však bol stále dosť ďaleko. Kyrou tak padol najprv na ľad a potom chrbticou narazil. Chára dostal dvojminútový trest.

Našťastie sa forvardovi Blues nič vážne nestalo. Po náraze opustil ľad, no v druhej tretine sa vrátil do hry.

"Sme šťastní, že sa mu nič nestalo. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie," povedal David Perron. Je hlasným kritikom Chárovho zákroku.

"V tejto sezóne patrí k ťahúňom nášho tímu. Preto sme sa snažili zastať sa ho, ako sme vedeli. Jasné, nikto sa nepôjde biť s Chárom, ale snažil som sa to ukázať," dodal. Perron sa s najstarším hráčom nepobil, no keď opustil trestnú lavicu, bodyčekom ho poslal k ľadu a dostal dvojminútový trest za nedovolené bránenie.

Perronov faul zomkol mužstvo St. Louis, ktoré potom dokráčalo k jasnej výhre 6:1.

"Chára je veľký, musíte doňho ísť plnou silou. Bol som rád za to, ako sme ubránili následné oslabenie a ako nás v ňom podržal Jordan Binnington. Cítim, že sme týmto momentom stiahli zápas na svoju stranu," podotkol Perron.

Jordan Kyrou je spoločne s Vladimirom Tarasenkom najproduktívnejším hráčom mužstva. V 64 dueloch pozbieral 65 (23+42) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prehnal to s agresivitou? Zdena Cháru verejne skritizoval protihráč