Kto v nominácii na MS chýba a kto prekvapil? Skúsenosti nahradí dravosť a talent

Ladislav Nagy, Rastislav Staňa, Branko Radivojevič.
Ladislav Nagy, Rastislav Staňa, Branko Radivojevič. (Autor: TASR)

Nagy, Staňa a Radivojevič reagujú na nomináciu Slovenska.

BRATISLAVA. Trend, ktorý nastolil tréner Craig Ramsay pokračuje. Slovenská reprezentácia vyšle na MS v hokeji 2022 historicky najmladší tím v ére samostatnosti.

Chýbajúce skúsenosti by mala nahradiť dravosť, bojovnosť a talent. Najväčší problém budú mať Slováci zrejme v strieľaní gólov.

Absencia skúsených ofenzívnych opôr Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika môže byť citeľná.

O tom, kto by ich mohol nahradiť, ako vnímajú mladý slovenský tím, koho nominácia ich prekvapila a kto im v nej chýba sa pre Sportnet vyjadrili bývalí slovenskí reprezentanti Ladislav Nagy, Branko Radivojevič a Rastislav Staňa.

1. Čo vravíte na záverečnú nomináciu na MS vo Fínsku?

2. Ktoré meno vás prekvapilo a kto vám v nominácii chýba?

3. Ako vidíte šance Slovákov na postup do štvrťfinále?

Rastislav Staňa

(zlato z MS 2002, bronz z MS 2003)

Rastislav Staňa.
Rastislav Staňa. (Autor: TASR)

1. Som rád, že opäť dostali šancu mladší hráči. Dalo sa očakávať, že nominácia bude po olympiáde trochu odlišná. Niektorí hráči sú zranení, alebo sa na to necítia. Na brankárskom poste budú po olympiáde v Pekingu veľké očakávania od Patrika Rybára.

Svoje miesto si určite zastane aj Adam Húska, ktorý odchytal zopár zápasov na posledných MS aj Matej Tomek, ktorému vyšla príprava. Predpokladám, že jednotkou bude Rybár, ale vzhľadom na nahustený program dajú tréneri príležitosť aj niekomu ďalšiemu. Som zvedavý, kto bude dvojkou. Tak ako počas olympiády sa to môže ešte celkom zamotať.

Je dobré, že vedenie reprezentácie nechalo ešte nejaké voľné miesta pre eventuálny príchod hráčov zo zámoria. Fehérváry zažil vo Washingtone veľmi dobrú sezónu, Erika Černáka trochu pribrzdili zranenia, ale svojimi skúsenosťami a kvalitami by bol obrovským prínosom.

2. V obrane ma prekvapili Martin Bučko a Michal Ivan. Sú to mladší chlapci, ktorí v minulosti reprezentovali v mládežníckych kategóriách. V útoku chýbajú ťahúni Cehlárik s Hrivíkom, ktorí sa za posledné roky vykryštalizovali ako veľké osobnosti v národnom tíme. Budú chýbať nielen na ľade ale aj v kabíne.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Kto v nominácii na MS chýba a kto prekvapil? Skúsenosti nahradí dravosť a talent