Do Fínska cestuje osvedčená formácia z Pekingu aj vyrovnaná brankárska trojica

Na snímke kapitán Slovenska Tomáš Tatar s trofejou pózuje so spoluhráčmi.
Na snímke kapitán Slovenska Tomáš Tatar s trofejou pózuje so spoluhráčmi. (Autor: TASR - Erika Ďurčová)
Nikola Baďová|8. máj 2022 o 18:48

Matej Tomek v troch prípravných zápasoch inkasoval iba dva góly.

ŽILINA. Záverečná nominácia Slovenska na MS v hokeji vo Fínsku bude známa až v pondelok 9. mája. Prezident SZĽH a generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan sa drží nastaveného trendu. 

„Minulý rok na šampionáte v Rige a na zimných olympijských hrách v Pekingu sme mali najmladšie mužstvo na turnaji. Je veľká šanca, že to tak bude opäť,“ uviedol funkcionár po poslednom prípravnom zápase v Žiline

Slovensko poslalo na minuloročný turnaj svoj historicky najmladší tím, jeho vekový priemer bol 24,75 roku. Kanadský tréner Craig Ramsay presadzuje filozofiu omladenia kádra aj pri tvorbe nominácie na MS vo Fínsku. 

„Stále verím spôsobu, akým hráme. Máme šťastie, že opäť prišli mladí hráči, ktorí zapadli k starším a spojili sa v jeden úžasný tím,“ povedal.

Osvedčená formácia z Pekingu

K najmladším hráčom budú opäť patriť Juraj Slafkovský a Šimon Nemec. Obaja hokejisti oslávili osemnáste narodeniny a v zápasoch sa predstavia bez ochranného košíka na tvári. 

Slafkovský by mal patriť na šampionáte medzi najväčších ťahúňov ofenzívy.

Najlepší strelec olympijského turnaja nastúpil proti Francúzom na krídle s Pavlom Regendom. Osvedčená útočná dvojica pokračovala v spolupráci z Pekingu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Do Fínska cestuje osvedčená formácia z Pekingu aj vyrovnaná brankárska trojica