Studenič oslňuje po návrate z Ameriky. Vo Švédsku patrí k najlepším hráčom

Marián Studenič.
Marián Studenič. (Autor: X/Färjestad)
Šimon Čop|30. sep 2024 o 12:00

Jeho tím vyhral všetky zápasy v úvode sezóny.

BRATISLAVA. Hovorí, že sa zlepšuje a stále si iba zvyká. Lenže čísla hovoria, že vo Švédsku je ako ryba vo vode. 

Marián Studenič začal sezónu 2024/25 vynikajúco. Jeho Färjestad vyhral všetky doterajšie stretnutia a on k tomu ako druhý najproduktívnejší hráč SHL výdatne prispieva. 

Ani Samuel Honzek si lepší úvod ročníka asi nemohol želať. Patrí k najproduktívnejším hráčom NHL v predsezónnom období a už aj tréner Calgary Flames priznal, že mu pri škrtaní mien v kempe zamotal hlavu. 

Vo výbere slovenských hokejistov, ktorí zaujali v zahraničných ligách v uplynulom týždni, sa nachádzajú aj Peter Čerešňák a brankári Dávid Hrenák a Samuel Urban.

Marián Studenič 

Bodovaniu švédskej SHL momentálne kraľuje český útočník David Tomášek. Je suverénny a najviac sa k nemu približuje jeho spoluhráč zo Slovenska. 

Marián Studenič v tejto súťaži nikdy predtým nehral. Avšak vstúpil do nej, akoby ju poznal ako vlastné topánky. 

Po prvých štyroch zápasoch v drese Färjestadu má 6 bodov a v produktivite súťaže je druhý. Všetky pritom pozbieral počas posledných troch zápasov v uplynulom týždni. 

V utorok prispel k výhre 5:2 nad Växjö dvomi asistenciami. O dva dni neskôr pri víťazstve 4:1 nad Timrou strelil svoje prvé dva góly v lige. Týždeň zakončil gólom a asistenciou v sobotu, keď Färjestad vyhral na ľade Luley 6:4.

VIDEO: Marián Studenič a jeho prvý gól v SHL

“Zlepšujem sa. Snažím sa učiť a všímať si, čo odo mňa chcú,” povedal o svojich prvých stretnutiach v jednej z najlepších európskych líg. Má šťastie aj na výborných spoluhráčov, nastupuje v prvej lajne. 

Studenič sa do Európy vrátil po ôsmich sezónach v zámorí. Odohral počas nich 46 zápasov v NHL a 271 v AHL.

Samuel Honzek 

“Vidím na ňom, že je stále lepší a lepší. Sťažuje nám to.” 

Tak reagoval tréner Calgary Ryan Huska na výkony Samuela Honzeka. V príprave priam ohuruje a pýta si miesto v prvom tíme Flames. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»SHL - Svenska hockeyligan»Studenič oslňuje po návrate z Ameriky. Vo Švédsku patrí k najlepším hráčom