Definícia najužitočnejšieho hráča. Leksand vyhráva, len keď Cehlárik boduje

Peter Cehlárik v drese
Leksands IF.
Peter Cehlárik v drese Leksands IF. (Autor: Twitter Leksands IF)
Šimon Čop|26. feb 2024 o 13:45

Cehlárik je lídrom prestížnej SHL v "tabuľke pravdy".

BRATISLAVA. Pauza, počas ktorej Peter Cehlárik nedvíhal fanúšikov Leksandu zo sedačiek gólmi, trvala nezvyčajne pridlho. 

Strelecky aj bodovo sa odmlčal a ukázalo sa, že keď neprodukuje Cehlárik, tím bojujúci o čo najlepšiu pozíciu pred play-off nestúpa v tabuľke. Zmena tohto kurzu je pre tím prioritou číslo jeden. 

Šnúra prehier Leksandu trvala takmer mesiac. V sobotu sa ju podarilo preťať - a výrazný podiel mal na tom dvojgólový Cehlárik. 

Z Európy sa do najnovšej epizódy rubriky o najzaujímavejších Slovákoch v zahraničných hokejových ligách dostali ešte útočník Pavol Skalický z Mladej Boleslavi a obranca Martin Nemčík z Kladna.

V zámorí, ako už tradične, zasvietili mladé nádeje. Libor Nemec sa dvakrát po sebe stal hviezdou zápasu v USHL a Jakub Demek bol po prvý raz povolaný do prvého tímu Vegas Golden Knights.

Peter Cehlárik 

Herná či bodová kríza postihne každého hokejistu. Dôležité je čo najskôr sa z nej dostať. 

Posledný zápas Leksandu mohol byť predzvesťou, že sa to konečne podarí Petrovi Cehlárikovi. Slovenský forvard sa totiž po siedmich zápasoch bez bodu presadil. 

Cez víkend pomohol Leksandu k výhre 4:3 nad Luleou dvomi gólmi. Najprv v 29. minúte zavelil v presilovke k obratu a potom skóroval aj v oslabení v čase 38:05. 

VIDEO: Góly Petra Cehlárika proti Lulei 

Cehlárikovu dôležitosť pre mužstvo nikto nerozporuje. Leksand totiž ukončil sedemzápasovú sériu prehier. Tá sa ťahala paralelne so Slovákovými bodovými suchotami. 

Napriek tým sa v individuálnom porovnaní drží medzi špičkou. S 15 gólmi a 34 bodmi v oboch štatistikách uzatvára najlepšiu desiatku švédskej SHL a v obidvoch metrikách je najlepším hráčom Leksandu. S 27 plusovými bodmi je naďalej lídrom súťaže.

Leksand bez Cehlárikovho bodového prispenia naposledy zvíťazil ešte 28. decembra. Keď slovenský forvard bodoval, prehral tím naposledy 25. novembra.

Pavol Skalický 

Najproduktívnejším Slovákom uplynulého týždňa v českej Tipsport extralige sa stal útočník Pavol Skalický. 

Jeho pomoc sa teraz Mladej Boleslavi náramne hodí. Tím ešte nevypadol zo súboja o play-off, na dvanástu priečku stráca tri zápasy pred koncom základnej časti sedem bodov. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»Definícia najužitočnejšieho hráča. Leksand vyhráva, len keď Cehlárik boduje