Dráma až do konca. Seattle si vybojoval siedmy zápas

Hokejisti Seattlu Kraken.
Hokejisti Seattlu Kraken. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. máj 2023 o 06:46

Kraken odohrali sedem zápasov aj v prvom kole.

NHL - play-off

Seattle Kraken - Dallas Stars 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Góly: 9. Gourde (Tolvanen, Schultz), 17. Eberle (Tolvanen, McCann), 22. Tolvanen (Bjorkstrand, Gourde), 25. Kartye (Dunn, Beniers), 49. Beniers (Eberle), 60. Eberle (Wennberg) – 10. Marchment (Seguin, Domi), 26. Pavelski (Heiskanen, J. Robertson), 49. Kiviranta (Harley, Faksa)

Brankári: Grubauer 20/23 - Oettinger 14/18, Wedgewood 9/10

/stav série 3:3/

SEATTLE. Dallas Stars nevyužili postupový mečbal. Na ľade Seattlu mohli oslavovať postup do finále konferencie, sériu napokon rozlúskne až siedmy duel.

Rozhodla o tom výhra domácich 6:3. Každá tretina sa skončila výsledkom 2:1.

Skóre zápasu otvoril v 9. minúte Gourde, no už o minútu vyrovnal Marchment. Seattlu vrátil vedenie v 17. minúte Eberle.

V druhej časti hry sa presadili Tolvanen a Kartye a navýšili náskok Kraken už na tri góly. V 26. minúte znížil Pavelski.

V čase 48:43 strelil gól Beniers. Seattle viedol 5:2, ale len 15 sekúnd, keďže manko skresal Kiviranta. Posledné slovo mal Jordan Eberle, konečný výsledok upravil gólom do prázdnej bránky.

"Dnes sme boli pripravení. Zdalo sa mi, že v posledných zápasoch boli pripraveným mužstvom oni. A to bolo kľúčové. Všetky štyri lajny šli do zápasu dobre nastavené," vyjadril sa Tolvanen, s tromi bodmi najproduktívnejší hráč stretnutia.

"Mali sme cieľ. Chceli sme si povedať, že sme naďalej jedným zo šiestich stále hrajúcich tímov, keď sa ráno prebudíme," povedal tréner Seattlu Hakstol. "Vieme, že siedmy zápas bude veľká výzva, ale budeme pripravení."

Kraken hrajú historicky prvé play-off v druhej sezóne od vzniku. Aj prvá séria proti Coloradu mala sedem zápasov, v rozhodujúcom sa radovali z výhry 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dráma až do konca. Seattle si vybojoval siedmy zápas