VIDEO: Gól takmer z nulového uhla. Duchene prekvapil brankára luxusnou strelou

Matt Duchene.
Matt Duchene. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. jan 2024 o 06:44

V noci z piatka na sobotu nenastúpili v NHL žiadni Slováci.

NEW YORK. Hokejisti Nashvillu Predators vyhrali na ľade Dallasu Stars 6:3. Gólovo to zariadili Lauzon, Novak, O´Reilly, Forsberg, Nyquist a Pärssinen.

Gustav Nyquist bodoval v desiatich zápasoch v rade. Stal sa len šiestym hráčom v histórii "predátorov" s takýmto zápisom.

Do brány Dallasu sa takmer po mesiaci vrátil Jake Oettinger. "Som šťastný, že som späť. Stretli sa dva dobré tímy, bol to vyrovnaný zápas. Treba sa poučiť z prehry a ísť naplno do ďalšieho zápasu."

Romas Josi trikrát asistoval a vyrovnal s 32 trojbodovými zápasmi v kariére medzi aktívnymi obrancami Brenta Burnsa a Krisa Letanga. Viac ich majú na konte len Erik Karlsson (49) a Victor Hedman (39).

"Myslím si, že sme hrali naozaj dobre. S výnimkou úvodných piatich minút sme robili veci na ľade tak, ako ich radi robíme. Nedali sme im veľa priestoru. Podali sme skvelý tímový výkon," poznamenal tréner Nashvillu Andrew Brunette.

Najkrajší gól stretnutia ale strelil Matt Duchene z radov porazených. V 54. minúte poslal puk presne do bránky z ťažkého uhla.

VIDEO: Gól Matta Duchenea proti Nashvillu

V druhom zápase vyhrali hokejisti Philadelphie Flyers nad Minnesotou Wild 4:3. Zápas rozhodli v predĺžení zásluhou Farabeeho.

Ich útočníkovi Travisovi Konecnému sa na ľadoch súperov darí. Bodoval už v desiatich vonkajších zápasoch po sebe, proti "divochom" zaknihoval dve asistencie.

Minnesota prehrala tretíkrát za sebou a siedmykrát z uplynulých ôsmich zápasov aj napriek tomu, že viedla 1:0 i 3:1. Výsledkom krízového obdobia Wild je predposledné 7. miesto v tabuľke Centrálnej divízie.

"Dve tretiny sme sa ako tím hľadali. Spravili sme niekoľko chýb a pustili súpera do dvojgólového náskoku. Vážim si však, ako sme sa dokázali zdvihnúť. Mám rád tento tím, znova to nezabalil a našiel cestu k víťazstvu," nešetril slovami chvály kouč Flyers John Tortorella.

NHL - základná časť - 13. január:


Dallas - Nashville 3:6 (0:0, 0:2, 3:4)

Góly: 42. Hakanpää (Duchene, Seguin), 49. W. Johnston (Lundkvist, Harley), 54. Duchene (J. Robertson, Pavelski) – 30. Lauzon, 34. Novak (Gurianov, Josi), 44. O'Reilly (F. Forsberg), 51. F. Forsberg (Josi, O'Reilly), 58. Nyquist (Josi, O'Reilly), 60. Pärssinen

Brankári: Oettinger 32/36 - Lankinen 19/22


Minnesota - Philadelphia 3:4pp (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1)

Góly: 21. M. Johansson (Eriksson Ek), 42. Hartman (Goligoski, Bogosian), 45. Boldy (Middleton, Hartman) – 24. Farabee (Konecny, Couturier), 50. Foerster (Laughton, Se. Walker), 51. Tippett (Konecny, Drysdale), 64. Farabee (Zamula, Tippett)

Brankári: Fleury 31/35 - Hart 26/29


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Gól takmer z nulového uhla. Duchene prekvapil brankára luxusnou strelou