Začína sa slávna éra Canucks? Patria k najlepším, za výhrou ich dotiahol Pettersson

Elias Pettersson po strelení hetriku.
Elias Pettersson po strelení hetriku. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. nov 2023 o 06:55 (aktualizované 1. nov 2023 o 08:55)

V noci z utorka na stredu sa v NHL hrali dva zápasy.

NEW YORK. Los Angeles Kings si upevnili pozíciu medzi najlepšími klubmi v Západnej konferencii, keď v noci z utorka na stredu zdolali Toronto Maple Leafs 4:1.

V ich drese sa presadili Englund, Danault, Kaliyev a Kempe. Jediný gól "javorových listov" strelil v 49. minúte Tavares.

Asistoval mu William Nylander. Švédsky forvard bodoval už v deviatom stretnutí po sebe, čím prekonal doterajší rekord organizácie, ktorý držali Frank Mahovlich, Lanny McDonald a John Anderson.

Dôležitou súčasťou víťazstva bol brankár hostí z Kalifornie Cam Talbot. Pochytal 29 striel.

"V tomto bode kariéry chcem len príležitosť ukázať, že stále dokážem pôsobiť na tejto úrovni a bojovať o svoju rolu. Keď som zdravý, cítim, že môžem chytať v takejto forme," vyhlásil.

Pettersson vybavil výhru

V druhom zápase zvíťazili Vancouver Canucks nad Nashvillom Predators 5:2. "Kosatky" sú aktuálne po Vegas druhým najlepším mužstvom na západe.

Duel sa mohol vyvíjať inak, ale Foudy v 2. minúte nepremenil samostatný nájazd. Do vedenia tak ako prví šli domáci zásluhou Laffertyho. Predators potom strelili dva góly v priebehu pol minúty, ale to bolo ich posledné slovo.

Výhru pre Nucks vybavil druhým hetrikom v kariére Elias Pettersson.

VIDEO: Hetrik Eliasa Petterssona

Skóroval v 21., 27. a 58. minúte. Presadil sa v hre 5 proti 5, v presilovke aj do prázdnej bránky. Momentálne je so 16 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom ligy.

Jeho spoluhráč Quinn Hughes sa dostal na 250-bodovú métu. Dokázal to ako druhý najrýchlejší aktívny obranca. Potreboval len 292 zápasov.

Tento duel bol tisícim v bohatej kariére Ryana O´Reillyho. Forvard Nashvillu v predošlých rokoch získal Stanley Cup, Conn Smythe Trophy, Selke Trophy i Lady Byng Trophy.

Englund strelil prvý gól v NHL

Hráči Los Angeles v tejto sezóne na ľade súpera ešte neprehrali. William Nylander bodoval aj v deviatom zápase a stanovil klubový rekord. Do štatistík mu pribudla siedma asistencia, nazbieral už 13 bodov.

"Bol to naozaj solídny večer. Naše oslabenie na začiatku prvej tretiny udalo tón. Hráči predviedli dobrú prácu. Dôležité bolo najprv skórovať a potom držať nohu na plynovom pedáli. Bolo to úsilie celého tímu a som na chlapcov hrdý," povedal kouč Kings Todd McLellan.

Prvý gól v NHL strelil vo svojom 89. profiligovom zápase švédsky útočník Andreas Englund, ktorý v 7. minúte otvoril skóre duelu.

"Bol to skvelý pocit. Od môjho prvého zápasu v NHL ubehlo už veľa času, takže je super konečne streliť prvý gól," poznamenal 27-ročný obranca.

NHL - základná časť - 1. november:

Toronto - Los Angeles 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 49. Tavares (Marner, Nylander) – 7. Englund (Dubois), 12. Danault (Moore, Spence), 30. Kaliyev (Fiala, Byfield), 53. Kempe (Kopitar, Byfield)

Brankári: Woll 23/27 - Talbot 29/30


Vancouver - Nashville 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)

Góly: 14. Lafferty (Q. Hughes, Beauvillier), 21. E. Pettersson (Q. Hughes, Michejev), 37. E. Pettersson (Kuzmenko, Hronek), 45. J. Miller (Boeser, Q. Hughes), 58. E. Pettersson (Beauvillier, Myers) – 17. Sissons (Josi), 17. Fabbro (F. Forsberg, O'Reilly)

Brankári: Demko 27/29 - Lankinen 22/26


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Začína sa slávna éra Canucks? Patria k najlepším, za výhrou ich dotiahol Pettersson