Chára dostal až 17 trestných minút, Tampa jasne vyhrala aj bez Černáka

Hokejisti Tampa Bay Lightning sa tešia po strelenom góle.
Hokejisti Tampa Bay Lightning sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. nov 2021 o 06:44 (aktualizované 16. nov 2021 o 10:33)

Islanders prehrali tretí zápas za sebou.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Islanders prehrali v zámorskej NHL už tretí zápas za sebou. V noci na utorok nestačili na Tampu Bay Lightning, dvojnásobnému obhajcovi trofeje podľahli na jeho ľade 1:4.

V drese domácich nenastúpil pre zranenie obranca Erik Černák, jeho krajan Zdeno Chára odohral za Islanders vyše 16 minút bez bodového zápisu.

Na konto si však pripísal až 17 trestných minút, keď sa už po štyroch sekundách pobil s Patom Maroonom a v tretej tretine dostal menší a osobný trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, po ktorej mal ešte potýčku s Borisom Katchoukom.

Tampa Bay natiahla svoju bodovú sériu na osem zápasov a v tabuľke Východnej konferencie jej patrí 6. priečka, Islanders sú na 14. pozícii.

"Strelili sme prvý gól, no príliš rýchlo sme inkasovali. Chceli sme z toho ťažiť, dostať sa na koňa, ale toto nám nabúralo plány," skonštatoval tréner Islanders Barry Trotz.

Columbus v druhom zápase večera zdolal Detroit 5:3. Víťazný gól strelil 79 sekúnd pred koncom obranca Zach Werenski, domáci ešte poistili triumf zásahom do prázdnej bránky tri sekundy pred záverečnou sirénou. Blue Jackets dokázali otočiť z 0:2 aj 2:3.

Po obrate vyhrali už šiesty zápas v tejto sezóne. "V našej šatni vládne viera vo vlastné sily. Vždy sa snažíme nájsť cestu k víťazstvu. Aj keď sa súper ujal vedenia, nepanikárili sme," uviedol Werenski.

NHL - základná časť - 16. november:

Columbus - Detroit 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Góly: 34. Jenner (Nyquist, Peeke), 35. A. Boqvist (Činachov, Bayreuther), 56. Činachov (J. Voráček, Sillinger), 59. Werenski (Nyquist, Jenner), 60. Texier (E. Robinson, Kuraly) - 15. Dylan Larkin (L. Raymond), 25. M. Rasmussen (Namestnikov, Hronek), 54. L. Raymond (Bertuzzi, Dylan Larkin)

Brankári: Merzlikins - Greis, strely na bránku: 38:27


Tampa - NY Islanders 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 4. M. Joseph (Killorn), 20. Cirelli (Palát, Hedman), 54. B. Point, 56. Stamkos (Hedman, B. Point) - 3. Barzal (Parise)

Brankári: Vasilevskij - Varlamov, strely na bránku: 28:26

/Erik Černák (Tampa) pre zranenie hornej časti tela do zápasu nezasiahol/

/Zdeno Chára (New York Islanders) odohral 16:03 min, rozdal tri bodyčeky a inkasoval dohromady 17 trestných minút - 5 minút za bitku a 2+10 minút za hru vysokou hokejkou/


Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára dostal až 17 trestných minút, Tampa jasne vyhrala aj bez Černáka