Pittsburgh otočil a vyhral deviaty zápas v rade

Sidney Crosby oslavuje ďalší gól.
Sidney Crosby oslavuje ďalší gól. (Autor: SITA)
Oh my Hockey, TASR|6. jan 2022 o 06:55

Edmonton bez McDavida prehral piatykrát za sebou.

NEW YORK. Nočné boje v NHL nám priniesli len dva zápasy. Nenastúpil žiaden Slovák. Z Čechov hral David Kampf za Toronto a Dominik Simon za Pittsburgh. Obaja vyšli bodovo na prázdno.

Edmonton to bez McDavida nezvládol

"Olejári" prehrali piaty zápas v rade a jedenásty z posledných trinástich. Pre covid-19 musel duel s Torontom vynechať kapitán Connor McDavid, center Derek Ryan a obranca Tyson Barrie.

Po prvej tretine bol stav vyrovnaný 2:2. Víťazným gólom rozhodol v presilovke v tretej tretine Rus Michejev. Na 4:2 poistil Kerfoot do prázdnej brány.

Edmonton opäť inkasoval ako prvý a nezvládol zápas otočiť. Kríza pokračuje aj naďalej.

Na druhej strane, Toronto vyhralo štvrtý zápas v rade a deviaty z posledných trinástich. Na prvú Tampu stráca iba tri body a má tri zápasy k dobru.

Obrat dotiahol Pittsburgh k ďalšiemu víťazstvu

Pittsburgh proti St. Louis prehrával už 1:3, avšak následne prišiel obrat. Strelili štyri góly bez reakcie súpera, vrátane dvoch v rozpätí dvanástich sekúnd.

Penguins tak vyhrali už deviaty zápas za sebou a neporaziteľní sú už viac ako mesiac.

Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili Sidneyho Crosbyho. Mal dva body a v 22 stretnutiach, odkedy nastúpil po zranení, ich má už 20.

Žolíkom pri víťazstve bol ale opäť Bryan Rust. Strelil dva góly a pridal asistenciu. Potom, ako sa vrátil zo zranenia, má už osem bodov v dvoch dueloch. Proti San Jose ich v nedeľu zaknihoval päť.

NHL - základná časť - 6. január:

Toronto - Edmonton 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)

Góly: 5. Tavares (W. Nylander, Kerfoot), 20. Brodie (W. Nylander, Matthews), 52. Michejev, 60. Kerfoot – 10. Brendan Perlini (Sceviour, Turris), 12. Draisaitl (Yamamoto, Foegele)

Brankári: Campbell 28/30 - Smith 29/32

Pittsburgh - St. Louis 5:3 (0:0, 2:3, 3:0)

Góly: 34. Rust (Rodrigues, Letang), 36. Rust (Crosby, Guentzel), 53. Crosby (Guentzel, Marino), 53. Rodrigues (Letang, Rust), 59. B. McGinn (Blueger, Aston-Reese) – 21. B. Schenn (Krug), 29. Kyrou (Tarasenko, Faulk), 34. Parayko (B. Schenn, Perunovich)

Brankári: Jarry 13/13, DeSmith 13/16 - Binnington 36/41

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh otočil a vyhral deviaty zápas v rade