Toronto konečne ukončilo sériu prehier, kríza Pittsburghu pokračuje

John Tavares sa raduje z gólu.
John Tavares sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|3. nov 2022 o 06:32

V NHL sa hrali dve stretnutia bez slovenskej účasti.

NEW YORK. John Tavares bol ústrednou postavou víťazstva Toronta Maple Leafs nad Philadelphiou Flyers 5:2. Kanadský forvard strelil jedenásty hetrik v kariére.

Pomohol tak ukončiť štyri zápasy trvajúci šnúru prehier. "Javorové listy" majú po jedenástich zápasoch na konte dvanásť bodov.

Tavares rozvlnil sieť trikrát v zápase prvýkrát od marca 2019.

"Nejakú dobu mi to trvalo. Vždy je však podobný úspech výsledkom tímovej práce. Dnes sme bez pochýb chceli podať kvalitný výkon. Každý z kľúčových hráčov tímu chcel prísť na ľad a rozhodnúť," vyhlásil podľa AP Tavares.

Flyers po solídnom štarte do sezóny prehrali už tretíkrát za sebou.

"Veľa hráčov sa snažilo, niektorí však nie. To ma znepokojuje viac ako výsledok. Niektoré veci v tíme si spolu nesadli. Našou prácou ako trénerov je pospájať kúsky dohromady," kritizoval výkon tímu kouč Philadelphie John Tortorella.

Buffalo piatimi gólmi v záverečnej tretine otočilo skóre duelu s Pittsburghom a triumfovalo 6:3. Pre "tučniakov" to bola už šiesta prehra v sérii, čo sa im naposledy stalo vo februári 2020. Dva góly si v tíme domácich pripísal Victor Olofsson.

"Je skvelé, že sme ukázali schopnosť doviesť duel do víťazného konca. Pomaly sme sa to učili už minulú sezónu. Nedržať sa v úzadí, neustále tlačiť na súpera," vyjadril spokojnosť autor rozdielového gólu na 4:3 Alex Tuch.

"Necítime sa teraz dobre. Musíme nájsť spôsob, ako z toho von," priznal líder tímu z Pensylvánie a trojnásobným víťaz Stanleyho pohára Sidney Crosby.

NHL - základná časť - 3. november:


Toronto - Philadelphia 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)

Góly: 17. Matthews (Tavares, Marner), 19. Tavares (Nylander, Rielly), 43. Aston-Reese (Malgin, Kämpf), 53. Tavares (Marner, Mete), 56. Tavares (Matthews, Rielly) – 14. Farabee (Konecny, Sanheim), 48. Tippett (Konecny, Laughton)

Brankári: Samsonov 23/25 - Sandström 39/44


Buffalo - Pittsburgh 6:3 (0:1, 1:1, 5:1)

Góly: 39. Peterka (Power, Asplund), 44. Ta. Thompson (Dahlin, J. Skinner), 47. Olofsson (Power), 51. Tuch (Ta. Thompson, J. Skinner), 59. Okposo (Girgensons, Dahlin), 60. Olofsson (Bryson) – 7. Zucker (Malkin), 26. Archibald (Poehling, McGinn), 41. Guentzel (Letang, Malkin)

Brankári: Comrie 18/21 - DeSmith 27/31


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto konečne ukončilo sériu prehier, kríza Pittsburghu pokračuje