Kanadská dráma v NHL. Vancouver bol takmer v suchu, keď Edmonton rozhodol

Leon Draisaitl oslavuje gól.
Leon Draisaitl oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|15. máj 2024 o 06:53 (aktualizované 15. máj 2024 o 09:18)

Boston sa udržal v hre o postup.

NEW YORK. Stav série druhého kola play-off NHL medzi Edmontonom a Vancouverom je vyrovnaný. V noci na stredu sa tešili "olejári".

Na domácom ľade zvíťazili 3:2. Podarilo sa im to v riadnom hracom čase, hoci všetko nasvedčovalo, že sa pôjde do predĺženia.

Skóre otvoril v 12. minúte Draisaitl a po druhom dejstve bol stav 2:0 vďaka zásahu Nugenta-Hopkinsa. V tretej dvadsaťminútovke však znížil Garland a v čase 58:19 vyrovnal Joshua. "Kosatky" si však remízu nepostrážili, 39 sekúnd pred koncom rozhodol Bouchard.

O udržanie hry v pásme sa postarali Mattias Ekholm a Leon Draisaitl. Ten prenechal puk Evanderovi Kaneovi, ktorý mu ho posunul za bránku. Odtiaľ dokázal nemecký útočník cez obrancov hostí prihrať Bouchardovi, ktorý zakončil cez hradbu tiel k ľavej žrdi a prekonal brankára Artursa Šilovsa.

Brankár "olejárov" Calvin Pickard odohral prvý kompletný zápas v play off, mal 90,5-percentnú úspešnosť za 21 zákrokov. V predošlom dueli proti Canucks (3:4) zaskočil na väčšinu tretej tretiny za Stuarta Skinnera. Ten mal doposiaľ vo vyraďovacej časti úspešnosť 87,7 percenta, v konferenčnom semifinále len 79,3.

Edmonton sa stal iba štvrtým tímom v histórii play-off, ktorý vyhral zápas v riadnom hracom čase, hoci jeho súper vyrovnal v posledných dvoch minútach.

Boston znížil stav série

Florida Panthers odmietli šancu postúpiť do finále konferencie. Na domácom ľade v piatom zápase prehrali 1:2 a na zápasy vedú 3:2.

Boston udržal v hre brankár Swayman s 29 zákrokmi. Bruins otvorili skóre v 5. minúte vďaka Geekiemu. V 27. minúte vyrovnal Reinhart a rozhodujúci gól strelil v 31. minúte McAvoy.

"Nikdy netreba vešať hlavu. Ideme domov a táto séria je veľmi otvorená. Poďme domov a vyhrajme zápas. Nie je isté nič, len to, že príde nový deň. Poďme v ňom vyhrať, dnes sme to dokázali," povedal po zápase McAvoy podľa nhl.com.

Boston podržal aj Jeremy Swayman s 96,6-percentnou úspešnosťou zákrokov. Jeden z najpodstatnejších prišiel deväť sekúnd pred koncom, keď vykryl posledný 28. pokus Panthers v podaní voľného Sama Reinharta z bezprostrednej blízkosti. To bol zároveň jediný hráč, ktorý ho dokázal v stretnutí prekonať.

"Chcem zostať v pozore celý zápas, odkedy padne puk na ľad až po hvizd rozhodcu. Milujem tú energiu, cítim ju. Jediné na čom mi záleží, sú chlapi v čierno-zlatom," opísal Swayman zo svojho pohľadu zápas proti víťazovi Atlantickej divízie.

"V prvej tretine sme narábali dobre s pukom, čo viedlo k väčšine času v útočnom pásme a to viedlo k dobrým gólovým šanciam. Dnes sme odohrali najlepší zápas v sérii," zhodnotil tréner hostí Jim Montgomery, ktorého tím vyhral v úvodnom dejstve 13:4 na strely.

NHL - 2. kolo play-off:


Florida - Boston 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 27. Reinhart – 5. Geekie (DeBrusk, McAvoy), 31. McAvoy (Coyle, Frederic)

Brankári: Bobrovskij 26/28 - Swayman 28/29

/stav série 3:2/


Edmonton - Vancouver 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 12. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 40. Nugent-Hopkins (Ekholm), 60. Bouchard (Draisaitl, E. Kane) – 47. Garland (E. Lindholm, Zadorov), 59. Joshua (Boeser, Q. Hughes)

Brankári: Pickard 19/21 - Šilovs 27/30

/stav série 2:2/


Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kanadská dráma v NHL. Vancouver bol takmer v suchu, keď Edmonton rozhodol