New Jersey zase vysoko prehralo, Tatar odohral najmenej z tímu

Vítek Vaněček vyťahuje puk zo siete.
Vítek Vaněček vyťahuje puk zo siete. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|10. máj 2023 o 06:10 (aktualizované 10. máj 2023 o 09:35)

Carolina môže v nasledujúcom zápase spečatiť postup.

NEW YORK. Carolina Hurricanes sa vráti do domácej arény s mečbalmi. Rozhodla o tom výhrou 6:1 vo štvrtom zápase série 2. kola proti New Jersey.

Devils v druhej minúte získali vedenie vďaka gólu Jacka Hughesa, ktorý sa dostal na métu 10 bodov v play-off. Potom však hostia roztočili hurikán.

V 18. minúte vyrovnal Nečas a v druhej dvadsaťminútovke nastrieľali Canes päť gólov zásluhou Nečasa, Pesceho, Fasta, Burnsa a Kotkaniemiho.

Bol to tretí zo štyroch zápasoch, v ktorom vyhnali štartujúceho brankára "diablov" z bránky. Vaněček inkasoval päťkrát zo sedemnástich pokusov.

Ruff a Hischier nešetrili kritikou

Bodové suchoty Tomáša Tatara naďalej pokračujú. Na ľade strávil 8 minút a 34 sekúnd, najmenej z tímu. Pripísal si mínusku, dva bodyčeky a blok.

Naopak, Martinook je prvý hráč Hurricanes (resp. ich predchodcov Hartfordu Whalers), ktorý zaznamenal v play-off štyri viacbodové zápasy po sebe.

Tréner Lindy Ruff bol na svojich zverencov kritický:

"Neukázali sme tímové úsilie. To nás tak rozhodia čiastkové úspechy? Veď sme ešte len odohrali dobrý zápas a zrazu naň nadviažeme takýmto výkonom? Dnes sme skrátka nehrali dostatočne dobre, aby sme vyhrali."

Na snímke je tréner New Jersey Devils Lindy Ruff.
Na snímke je tréner New Jersey Devils Lindy Ruff. (Autor: TASR/AP)

"Je to neakceptovateľné. Začali sme dobre, neskôr sme inkasovali gól a naša striedačka stíchla. Súper nás potom trestal. Musíme sa z toho poučiť a nezopakovať to.

Najbližší zápas musí byť náš najlepší v sezóne. Musíme držať spolu. Nemáme čas na to, aby sme sa ľutovali," reagoval aj kapitán Devils Nico Hischier.

"Spravili sme to, čo sme chceli. Je skvelé vidieť, ako všetci prispievajú k tímovému úspechu a bojujú za jeden tím," dodal kapitán Caroliny Jordan Staal.

Heiskanen odohral vyše 31 minút

Vyrovnanejšie sa vyvíja séria medzi Seattlom a Dallasom. Stars vyrovnali jej priebeh na 2:2, v druhom dueli na ľade Kraken zvíťazili 6:3.

V stretnutí ani raz neprehrávali. Do vedenia ich v 18. minúte poslal Benn a v 25. minúte naňho nadviazal Harley. Po góloch Domiho a Pavelského bolo už 4:0, keď sa prvým strelcom domácich stal Schwartz.

Po druhom dejstve bol vďaka Hintzovi stav 5:1 pre Dallas. Kraken ešte vykresali iskierku nádeje vďaka zásahom Schwartza a Larssona, no na konečných 6:3 uzavrel v 58. minúte gólom do prázdnej bránky Domi.

Útočník Dallasu Max Domi oslavuje gól so spoluhráčmi, sprava Thomas Harley a Tyler Seguin.
Útočník Dallasu Max Domi oslavuje gól so spoluhráčmi, sprava Thomas Harley a Tyler Seguin. (Autor: TASR/AP)

Miro Heiskanen strávil na ľade viac než polovicu riadneho hracieho času - 31:02 min., pričom nakrátko vypadol z rotácie, keď ho zasiahol puk do tváre.

Rýchlo sa vrátil do hry a v zápase si napokon pripísal dve asistencie. "Cítil som sa celkom dobre, neprekážalo mi to. Bolo pekné byť na ľade tak často," povedal. 

"Tento tím neodohrá dva zlé zápasy za sebou," dodal Domi.

NHL - play-off - 10. máj:  


New Jersey - Carolina 1:6 (1:1, 0:5, 0:0)

Góly: 2. J. Hughes (Meier) – 18. Nečas (Martinook, Slavin), 28. Nečas (Pesce, J. Staal), 30. Pesce (Drury, J. Staal), 32. Fast (Martinook, Chatfield), 33. Burns (Kotkaniemi, Martinook), 40. Martinook (Burns)

Brankári: Andersen 21/22 - Vaněček 12/17, Schmid 11/12

/Tomáš Tatar (New Jersey) odohral 8 minút a 34 sekúnd, zaznamenal mínusku, dva bodyčeky a blok/

/stav série 1:3/

Seattle - Dallas 3:6 (0:1, 1:4, 2:1)

Góly: 32. Schwartz (Schultz, Geekie), 44. Schwartz (Bjorkstrand, Dunn), 56. Larsson (Dunn, Beniers) – 18. Ja. Benn (Hintz, Heiskanen), 25. Harley (Domi, Kiviranta), 30. Domi (Hanley, Harley), 31. Pavelski (J. Robertson, Heiskanen), 40. Hintz (Ja. Benn), 58. Domi (Dadonov, Lindell)

Brankári: Grubauer 17/22, Jones 2/2 - Oettinger 16/19

/stav série 2:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»New Jersey zase vysoko prehralo, Tatar odohral najmenej z tímu