Tatar pri ofenzívnej šou Devils nebodoval, Nemec šancu nedostal

Jack Hughes a nadšení fanúšikovia New Jersey Devils.
Jack Hughes a nadšení fanúšikovia New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. máj 2023 o 00:35 (aktualizované 8. máj 2023 o 06:33)

Toronto je krok od vypadnutia.

NEW YORK. New Jersey Devils porazili Carolinu Hurricanes v treťom stretnutí druhého kola play-off NHL 8:4. "Diabli" znížili stav série na 1:2.

Slovenský útočník Tomáš Tatar v zápase nebodoval. V rámci celého tímu skončil s najhoršou bilanciu +/-, mal dva záporné body. Počas stretnutia si odsedel dve minúty na trestnej lavici, odohral 12 minút a 16 sekúnd.

Šimona Nemca Devils síce povolali do prvého tímu, ale na premiéru v NHL si ešte bude musieť počkať, do zápasu nenastúpil.

Na ofenzívnej šou sa podieľal hlavne elitný útočník Jack Hughes, ktorý strelil dva góly a na ďalšie dva prihral. V zápase zažil svoj debut v play-off aj jeho mladší brat Luke, zaznamenal dva body za asistencie.

Devätnásťročného obrancu si Devils vybrali z celkového štvrtého miesta na drafte 2021. Kontrakt v NHL podpísal v apríli. V základnej časti získal dva body v dvoch zápasoch.

V zápase padli až tri góly v oslabení, čo sa nestalo 40 rokov.

Za Devils sa v početnej nevýhode presadil McLeod, Hurricanes skórovali dokonca dvakrát počas jedného oslabenia. V rozpätí 50 sekúnd strelili gól Staal aj Jarvis.

Pri výhre bodovali až štrnásti hráči New Jersey vrátane brankára Vanečka. Celkovo malo v zápase deväť hráčov aspoň dva body.

Toronto Maple Leafs prehrali aj tretí zápas v sérii a sú krok od vypadnutia. V noci podľahli Floride 2:3 po predĺžení.

Zápas v drese Toronta nedohral po zrážke s vlastným spoluhráčom brankár Iľja Samsonov, ktorého musel na začiatku druhej tretiny vystriedať Joseph Woll.

Na druhej strane bol v bránkovisku opäť hrdinom Sergej Bobrovskij. Rus si pripísal 22 zákrokov a vyhral už šiesty zápas v rade.

Hrdinom duelu sa stal Sam Reinhart, ktorý rozhodol predĺženie po troch minútach. Florida bude mať šancu vyhrať sériu pomerom 4:0 v noci zo stredy na štvrtok.

VIDEO: Víťazný gól Sama Reinharta

Seattle si jasne poradil s Dallasom. Kraken zdolali v treťom dueli série "hviezdy" pomerom 7:2 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy.

K úspechu ich doviedla hlavne druhá tretina, v ktorej vsietili až päť gólov.

Všetko to odštartoval nešťastný moment pre hostí. Puk trafil obrancu Mira Heiskanena do tváre a ten ostal ležať na zemi. To dalo šancu a voľný priestor Eberlemu, ktorý získal puk a obišiel si brankára Oettingera.

Následne prišla gólová kanonáda. Seattle strelil štyri góly v rozpätí šiestich minút a dvanástich sekúnd. Okrem Eberleho sa presadili Wennberg, Soucy a Beniers.

VIDEO: Otvárací gól Eberleho

Dallas sa už vzchopiť nedokázal. Aj keď Marchment znižoval, za Seattle skórovali ešte Tolvanen a Gourde. Hakanpaa následne len upravil skóre a na konečných 7:2 ustanovil v presilovke Schultz.

Koniec zápasu priniesol množstvo vylúčení za nešportové správanie.

NHL - play-off - 8. máj:  


New Jersey - Carolina 8:4 (3:0, 2:2, 3:2)

Góly: 6. Meier (J. Hughes, Mercer), 11. J. Hughes (B. Smith, Mercer), 13. M. McLeod (Hischier, Marino), 21. Hischier (Bratt, Palát), 26. Severson (L. Hughes, J. Hughes), 44. Wood (Marino, Vaněček), 46. J. Hughes, 51. Palát (Bratt, L. Hughes) – 23. S. Aho II (Jarvis, Slavin), 33. Martinook (t.s.), 48. J. Staal (Martinook), 49. Jarvis (Fast)

Brankári: Vaneček 26/30 - Andersen 8/12, Kočetkov 18/22

/Tomáš Tatar (New Jersey) nebodoval, na trestnej lavici si odsedel dve minúty, odohral 12 minút a 16 sekúnd/

Stav série 1:2

Florida - Toronto 3:2pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 23. Duclair (Ekblad), 33. Verhaeghe (Gudas, Mahura), 64. Reinhart (Lundell, Ekblad) – 3. Lafferty (Kämpf, Rielly), 28. E. Gustafsson (Nylander, McCabe)

Brankári: Bobrovskij 22/24 - Samsonov 8/8, Woll 18/21

Stav série 3:0

Seattle - Dallas 7:2 (0:0, 5:1, 2:1)

Góly: 23. Eberle (Kartye, Beniers), 24. Wennberg (Schwartz, Schultz), 27. Soucy (Donato, Schultz), 29. Beniers (Eberle), 40. Tolvanen (Donato, Bjorkstrand), 42. Gourde (Tanev), 58. Schultz (Tolvanen, Wennberg) – 33. Marchment (Dadonov), 47. Hakanpää (Ja. Benn)

Brankári: Grubauer 24/26 - Oettinger 12/17, Wedgewood 6/8

Stav série 2:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar pri ofenzívnej šou Devils nebodoval, Nemec šancu nedostal