S Ružičkom tréner nebol spokojný. V tretej tretine ho posadil

Adam Ružička v súboji s Joshom Mahurom.
Adam Ružička v súboji s Joshom Mahurom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|17. dec 2022 o 06:55 (aktualizované 17. dec 2022 o 09:00)

Calgary prehralo proti St. Louis.

NEW YORK. Adam Ružička bol jediným Slovákom v nočných súbojoch NHL. Jeho Calgary podľahlo na domácom ľade St. Louis 2:5.

Slovák odohral len 9 minút a 57 sekúnd. Pripísal si strelu na bránku, nebodoval.

Kouč Darryl Sutter s jeho hrou nebol spokojný, čo vyústilo až do tej situácie, že v treťom dejstve stiahol hru na tri formácie, no Ružičku v tretej nahradil Milanom Lucicom. Slovák absolvoval v tretej tretine iba jedno striedanie.

Obidva góly Flames strelil Connor Mackey, pre ktorého išlo o prvé presné zásahy v sezóne. Za Blues sa presadili Barbašev, Bučnevič, Saad a dvakrát Kyrou.

V tabuľke Západnej konferencie patrí Calgary 9. miesto, St. Louis sa po treťom triumfe v sérii nachádza hneď za ním.

"Momentálne nám to nejde. Vieme, že máme na viac, no potrebujeme sa ako tím dať dokopy a začať hrať lepšie. Dnes sme neboli dostatočne efektívni," povedal pre nhl.com útočník "plameňov" Mikael Backlund.

Mats Zuccarello sa stal najstarším hráčom v histórii Minnesoty Wild, ktorý strelil hetrik. Wild zdolali Chicago 4:1 a okrem troch gólov mal Nór aj asistenciu.

Dosiahol druhý hetrik v NHL, prvý od 30. októbra 2015, keď ešte obliekal dres New Yorku Rangers. Dnes hrá v úžasnej forme, bodoval v deviatom zápase v rade. Počas tejto série nazbieral päť gólov a sedem asistencií.

"V priebehu sezóny zažívate vrcholy i pády. Aktuálne prechádzam obdobím, keď sa všetci cítime skvele, sebavedomie je hore.

Puky sa odrážajú k nám a všetko nám vychádza. Myslím si, že kľúčom k víťazstvám je vysoká úroveň sebavedomia," tvrdí Zuccarello. 

Brilantným zákrokom hokejkou sa zaskvel brankár Blackhawks Petr Mrázek, ktorý však pochytal len 18 z 21 pokusov.

VIDEO: Zákrok hokejkou Petra Mrázka

Predĺžili sa tak obe série. Wild vyhrali štvrtýkrát za sebou, Chicago zase prehralo piatykrát v sérii a je na tom bodovo najhoršie spomedzi všetkých tímov ligy.

V treťom zápase noci vyhrali Arizona Coyotes nad New Yorkom Islanders 5:4.

O víťazný zásah sa v 55. minúte postaral dvojgólový Keller. "Ostrovania" ešte znížili zásluhou Beauvilliera, ale predĺženie už nevybojovali.

NHL - základná časť - 17. december:


Minnesota - Chicago 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 5. Zuccarello (Kaprizov, Steel), 29. Kaprizov (Zuccarello, Steel), 40. Zuccarello (Boldy, J. Eriksson Ek), 58. Zuccarello (Kaprizov, Spurgeon) – 49. J. Toews (P. Kane, Set. Jones)

Brankári: Fleury 29/30 - Mrázek 18/21


Calgary - St. Louis 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Góly: 17. Mackey (Dubé, E. Lindholm), 48. Mackey (Dubé, E. Lindholm) – 5. Barbašev (Thomas), 24. Kyrou (B. Schenn, Bučnevič), 44. Bučnevič (B. Schenn, Krug), 49. Saad, 50. Kyrou (Thomas, Barbašev)

Brankári: Markström 19/24 - Greiss 41/43

/Adam Ružička (Calgary) odohral 9 minút a 57 sekúnd, pripísal si strelu na bránku/


Arizona - NY Islanders 5:4 (1:2, 2:1, 2:1)

Góly: 20. Gostisbehere, 29. Keller (Schmaltz, Hayton), 30. Bjugstad (J. Brown, Maccelli), 43. Boyd (Chychrun, Schmaltz), 55. Keller (Schmaltz, Chychrun) – 2. Aho (Nelson, Bailey), 14. Barzal (Salo, Wahlstrom), 38. Dobson, 59. Beauvillier (Lee, Wahlstrom)

Brankári: Vejmelka 30/34 - Sorokin 24/29


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»S Ružičkom tréner nebol spokojný. V tretej tretine ho posadil