Dravecký junior opúšťa Třinec. Dôvodom sú nekompromisné pravidlá IIHF

Vladimír Dravecký mladší.
Vladimír Dravecký mladší. (Autor: SZĽH)
Sportnet|22. aug 2023 o 14:20

Odchod z Třinca ho priblíži k slovenskej reprezentácii.

TŘINEC. Talentovaný slovenský hokejistka Vladimír Dravecký mladší opúšťa český extraligový klub HC Oceláři Třinec.

Pätnásťročný obranca, ktorý je synom bývalého slovenského reprezentanta a dnes už třineckej legendy, sa sťahuje na Slovensko. Dôvod je však poriadne špecifický.

Jeho presun súvisí s pravidlami IIHF.

Ak chce nádej třineckého hokeja v budúcnosti reprezentovať Slovensko na medzinárodnej úrovni, musí byť Dravecký ml. registrovaný šestnásť mesiacov v krajine, ktorú chce reprezentovať.

Talentovaný obranca nastúpil v sobotu na Tatranskom pohári v drese Košíc, no od novej sezóny bude pôsobiť v tíme slovenskej reprezentácie do 18 rokov.

Vladimír Dravecký starší v rozhovore pre Sportnet povedal, že cieľom je stihnúť majstrovstvá sveta do 18 rokov. Ak by tento krok urobili neskôr, už by ich nestihol.

"Nechceli sme si zobrať na tričko, že by nám raz syn povedal, že sme neurobili nič pre to, aby mohol reprezentovať svoju krajinu," vysvetlil dôvod rozhodnutia pre Sportnet Dravecký starší.

"Mrzí nás, že prichádzame o talentovaného obrancu, ktorý už vo svojich pätnástich rokoch patril k oporám nášho dorastu a má veľký potenciál presadiť sa aj v dospelom hokeji, ale reprezentovať svoju krajinu je sen každého športovca," reagoval na odchod mladíka športový riaditeľ klubu HC Oceláři Třinec Jan Peterek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Dravecký junior opúšťa Třinec. Dôvodom sú nekompromisné pravidlá IIHF