Riskantný manéver. Brankár Spišiakov poslal rozhodcu tvrdo k zemi

Filip Surák.
Filip Surák. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Patrik Fotta|9. jan 2022 o 23:00

V extralige sa udial kuriózny moment.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. "Surák išiel do absolútneho rizika a zrazil sa s hlavným rozhodcom, ktorý bolestivo dopadol na ľadovú plochu," vravel komentátor priameho prenosu Ivan Harčár.

V stretnutí Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Michalovcami sa udiala v polovici druhej tretiny za stavu 1:1 kuriózna situácia.

Domáci brankár Filip Surák vykorčuľoval za odrazeným pukom. V plnej rýchlosti sa však zrazil s hlavným rozhodcom Martinom Jobbágym.

VIDEO: Spomenutý moment sa začína v čase 2:44

Ten korčuľoval otočený chrbtom k spišskonovoveskému gólmanovi. Po tvrdom náraze chvíľu ostal sedieť na ľadovej ploche.

Surák najskôr pri mantineli rozhodil rukami a následne sa išiel presvedčiť, či sa arbiter pri páde nezranil.

Jobbágy zdvihnutou rukou signalizoval, že je v poriadku. Hoci sa ešte chytal za chrbát, zápas napokon dopískal do konca.

Z víťazstva 3:1 sa tešili hostia z Michaloviec. Výraznou mierou k tomu prispel brankár Devin Williams.

"V prvej tretine sme v podstate neboli prítomní na zápase. Nad vodou nás v nej držal brankár Williams, ktorý výbornými zákrokmi držal stav 1:1.

Z našej strany to dnes nebolo okulahodiace, ale za všetkými hráčmi stál vynikajúci brankár, ktorému vďačíme za víťazstvo. Som rád, že sme na ľade silného súpera natiahli víťaznú sériu," poznamenal na pozápasovej tlačovej konferencii asistent trénera michalovskej Dukly Juraj Faith.

Jeho náprotivok pri hodnotení duelu zdôraznil najmä slabý dôraz pri zakončení.

"Myslím si, že dnešný výkon nebol na prehru. Naším hráčom nemám čo vyčítať, no ťažko sa vyhráva s jedným streleným gólom.

Mali sme dostatok šancí z rôznych pozícií, no nepremenili sme ich. V tretej tretine tam bol kŕč v našej koncovke. Musíme sa z toho sami vyhrabať," povedal tréner Spišiakov Miroslav Mosnár.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Riskantný manéver. Brankár Spišiakov poslal rozhodcu tvrdo k zemi