Prvý zápas, prvý gól. Mladý Slovák sa v zámorí uviedol výborným štartom

Matúš Spodniak.
Matúš Spodniak. (Autor: flickr.com/photos/mark6mauno)
Oh my Hockey|1. apr 2023 o 07:38

Prvé góly v ECHL strelili Spodniak aj Korenčík.

INDIANAPOLIS. Vo štvrtok podpísal kontrakt, v piatok skóroval v debutovom stretnutí. Profesionálna kariéra Matúša Spodniaka sa začala výborne.

Dvadsaťpäťročný košický rodák rozšíril slovenskú enklávu v zámorskej ECHL na šesť hráčov. Uviedol sa vynikajúcim štartom, keď v premiére v profesionálnej súťaži strelil dôležitý gól.

Jeho Indy Fuel porazili Wheeling Nailers 3:1. Spodniak skóroval v 39. minúte, keď skúsil šťastie strelou z ťažkého uhla. Prekvapil brankára a poslal svoje mužstvo do pohodlného vedenia.

VIDEO: Prvý gól Spodniaka v ECHL

Spodniak patril v sezóne 2022/23 k suverénom v nižšej univerzitnej súťaži NCAA III. Hrával v drese Adrian College a v 31 dueloch zaznamenal 57 (29+28) bodov. V Severnej Amerike pôsobí od ročníka 2014/15.

S Indy Fuel sa dohodol na skúšobnej amatérskej zmluve. Na konci sezóny je jeho úlohou presvedčiť, že sa v ECHL môže udržať nastálo.

Svoj prvý gól v ECHL strelil v noci z piatka na sobotu aj Marek Korenčík. Zadák Iowy strelil víťazný gól pri výhre 3:1 nad Toledom.

VIDEO: Prvý gól Mareka Korenčíka v ECHL

Presadil sa v 23. minúte. Heartlanders dlhšie búšili do súpera po úvodnom góle. Slovák našiel cestu za chrbát brankára prudkou strelou švihom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Prvý zápas, prvý gól. Mladý Slovák sa v zámorí uviedol výborným štartom