Sám zostal prekvapený. Pospíšil "strelil" najkurióznejší gól kariéry

Martin Pospíšil v drese Calgary Flames.
Martin Pospíšil v drese Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. máj 2022 o 07:50

Hrdinom momentu bol český útočník.

STOCKTON. Martinovi Pospíšilovi bol pripísaný prvý gól v tohtoročnom play off nižšej zámorskej súťaže AHL. Jeho Stockton v treťom zápase štvrťfinálovej série prehral s Coloradom Eagles 5:6.

Slovenskému forvardovi pripísali vlastný gól českého útočníka Martina Kauta. Ten padol v 44. minúte duelu a posunul Stockton do vedenia 5:4.

Pospíšil sa snažil spoza súperovej brány posunúť puk pred ňu, aby tak našiel potenciálne voľného spoluhráča. Našiel len protihráčovu hokejku, avšak ten z prvej napálil puk do vlastnej siete.

Svojmu brankárovi nedal veľa šancí, keďže puk z jeho hokejky letel tesne pri pravom betóne k tyčke. Ukážkové zakončenie, len do zlej bránky.

Aj na Pospíšilovej reakcii bolo vidno, že je prekvapený. Hoci videl puk v bránke, nebol si istý, či ho strelil jeho spoluhráč, ktorý sa s ním prišiel tešiť.

V prebiehajúcej vyraďovacej časti má Pospíšil v štyroch stretnutiach gól a asistenciu. Jeho tímu príde pomôcť krajan Adam Ružička, ktorý strávil play off NHL s tímom Calgary Flames.

Postup do semifinále oslavuje útočník Richard Pánik. Jeho Chicago Wolves si vo štvrťfinálovej sérii hranej na tri víťazné duely poradili s Milwaukee Admirals.

Posledný zápas vyhrali pomerom 5:1 a v sérii zvíťazili výsledkom 3:1 na zápasy. Pánik nebodoval, dostal menší trest za hrubosť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Sám zostal prekvapený. Pospíšil "strelil" najkurióznejší gól kariéry