Na hetrik čakal trinásť a pol roka. Kapitán Caroliny prekonal rekord

Jordan Staal.
Jordan Staal. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. apr 2022 o 06:46

Hurricanes si udržali druhú pozíciu v konferencii.

RALEIGH. Tak dlhý čas medzi dvomi hetrikmi v základnej časti ešte vo vyše storočnej histórii NHL nikto nezaznamenal. Jordan Staal sa po dlhom čakaní dočkal.

V noci z nedele na pondelok vybojoval svojej Caroline výhru nad Anaheimom Ducks. Hurricanes zvíťazili 5:2, Staal sa trafil v 6., 54. a 59. minúte.

Na hetrik čakal od 11. novembra 2008, teda trinásť rokov a päť mesiacov. Dokopy 4898 dní. Doterajší rekord medzi čakateľmi na trojgólový zápas držal Dit Clapper s 4363 dňami medzi rokmi 1933 a 1945.

"Len sa snažím byť verný svojej hre a prispievať na oboch koncoch klziska," vyjadril sa 33-ročný útočník. "Keď má človek dobrú mušku, vždy je to dobrý pocit, ale v prvom rade chceme ako tím pokračovať v kvalitných výkonoch, aby každý prispieval svojou časťou k výhre."

Staal je kapitánom Hurricanes nepretržite od sezóny 2019/20. Do klubu prišiel v roku 2012, keď tu bol kapitánom jeho brat Eric.

Ide teda o Jordanov prvý hetrik v drese Caroliny. Ako hráč Pittsburghu Penguins strelil dva, prvý ešte 10. februára 2007.

"Dnešnú noc som si užil. Veľký podiel na nej majú moji spoluhráči z útoku," vychválil Staal kolegov Niederreitera a Fasta a súhlasil s ním aj tréner Rod Brind’Amour. "Tá lajna hrá dlhodobo dobre," uviedol kouč.

Hurricanes, ktorí majú už nejaký čas istú účasť v play off, momentálne bojujú o čo najlepšiu východiskovú pozíciu. Aktuálne sú v rámci Východnej konferencie druhí za suverénnou Floridou. Ak by sa vyraďovacie boje začali dnes, narazili by na Boston Bruins.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na hetrik čakal trinásť a pol roka. Kapitán Caroliny prekonal rekord