Fanúšikovia Blues, tešte sa! Dvorský dvíhal ľudí zo sedačiek, očaril expertov

Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: Twitter / St. Louis Blues)
Oh my Hockey|3. júl 2023 o 08:00

S Pekarčíkom začali kemp vo výbornej fazóne.

ST. LOUIS. Najväčšou mladou nádejou St. Louis Blues z posledného draftu je slovenský útočník Dalibor Dvorský. Toho si zvolili ako celkovo desiatu voľbu.

Krátko po výbere mladíkov už zarezáva v St. Louis. Pred tamojšími divákmi sa po prvýkrát ukázal ako súčasť rozvojového kempu klubu.

Nielenže nesklamal, ale priam ohúril. Z reakcií laikov i odborníkov je jasné, že patril k najlepším na ľade a naplno predviedol svoje prednosti.

VIDEO: Gól Dalibora Dvorského smrtiacim švihom

Matthew DeFranks, odborník na Blues z webu The St. Louis Post-Dispatch, poukázal okrem iného na jeho komplexnosť.

"Vidno ho vo všetkých troch pásmach, ukázal zručnosti v priestoroch, kde je tesno, predviedol ochotu bojovať a krásnou strelou skóroval," zhodnotil na Twitteri, kde ponúkal svoje dojmy z hry mladíkov.

Ďalší známy novinár zo St. Louis Andy Strickland sa po tom, čo videl, cíti optimisticky: "Dvorský ukázal, čo v ňom je. Nesklamal, je to supertalent. Fanúšikovia Blues majú všetky dôvody na to, aby sa tešili na budúcnosť."

Slovenský forvard si vyskúšal aj nehokejové aspekty NHL. V sobotu ho odfotili, ako podpisuje autogramy malým fanúšikom.

Na akékoľvek hodnotenia je ešte skoro, no odborníci veria, že Slovák ukázal, že bol pre "bluesmanov" správnou voľbou. Z logického hľadiska by to tak malo byť.

Shane Lang z LWO Sports v analýze našiel niekoľko dôvodov, prečo spojenie Dvorský a St. Louis dáva zmysel. Patria k nim jeho ohromná strela, pozícia centra, na ktorej Blues potrebujú vylepšenie, či jeho všestrannosť a zodpovednosť v defenzíve, pre ktorú by mal patriť k cenným two-way hráčom a zapasovať do herného štýlu mužstva.

Okrem neho Blues draftovali aj Juraja Pekarčíka. Sedemnásťročný rodák z Oravy bol celkovou 76. voľbou, zvolili si ho v treťom kole.

VIDEO: Gól Juraja Pekarčíka

Ani on sa na kempe nestratil. Už v prvý deň krásnym sólom ukázal rýchlosť a šikovnosť, ktorá mu vyniesla slušnú pozíciu na drafte.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fanúšikovia Blues, tešte sa! Dvorský dvíhal ľudí zo sedačiek, očaril expertov