Nezastaviteľný. McDavid takto vybojoval postup Edmontonu Oilers

Connor McDavid oslavuje gól.
Connor McDavid oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. máj 2022 o 07:15

Kapitán mal dva body.

EDMONTON. Hokejisti Edmontonu Oilers oslavujú po piatich rokoch postup do druhého kola play off. Podľa očakávaní vyhrali sériu nad Los Angeles Kings, ktorá však bola tesnejšia, než sa očakávalo.

"Olejári" o výhre museli rozhodnúť až v zápase číslo sedem. A tam zažiaril Connor McDavid, ktorý bol pri oboch góloch svojho tímu.

Nájsť recept na brankárov nebolo v tomto stretnutí vôbec jednoduché. Mike Smith nepustil za svoj chrbát ani jednu z 28 striel a Jonathan Quick kapituloval dvakrát zo 42 pokusov.

McDavid bol pri oboch. V druhom dejstve prihrával spoza brány strelcovi otváracieho a zároveň víťazného gólu Codymu Cecimu.

Jeho žiarivý moment však prišiel až zhruba štyri minúty pred koncom zápasu.

Hoci boli Oilers lepším mužstvom, o výsledok sa museli strachovať. Kanadský útočník priniesol pokoj spoluhráčom na hokejky prakticky sám.

Po vyhranom buly v obrannom pásme sa vybral do protiútoku s Kailerom Yamamotom. Ten mu prihral tesne pred súperovou modrou čiarou a obávaný rýchlik vlietol do pásma vo vysokej rýchlosti.

V prvej strele mu zabránil Sean Durzi, avšak McDavida neodradil. Ten obišiel bránku a hneď to skúšal znova. Prvú strelu mu ešte Jonathan Quick chytil, no na ďalšiu nemal nárok.

"Som len súčasťou tímu a úžasnej partie," povedal skromne, keď ho chválil reportér pri rozhovore po zápase priamo na striedačke, za čo zinkasoval potlesk publika.

Na najproduktívnejšom hráčovi uplynulej základnej časti bolo badať veľké odhodlanie. Cez prvé kolo sa v kariére dostal len raz, cez druhé nikdy. Teraz má šancu na reparát.

Edmonton sa v ďalšej sérii stretne s víťazom siedmeho zápasu série medzi Calgary Flames a Dallasom Stars.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nezastaviteľný. McDavid takto vybojoval postup Edmontonu Oilers