VIDEO: Prihrávka z ríše divov. McDavid zničil súpera šiestimi asistenciami

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. feb 2024 o 06:55

Pripísal si 600. asistenciu v kariére.

EDMONTON. Začiatok sezóny v podaní Connora McDavida bol hodnotený ako nevýrazný. Dlho nepatril na popredné priečky v kanadskom bodovaní, čo iba zdôrazňovalo vtedajšiu krízu Edmontonu.

Obidve veci sú však už zažehnané. Kapitán "olejárov" má po 47 zápasoch 77 bodov a patrí mu tretia priečka v boji o post kráľa produktivity.

V noci zo stredy na štvrtok zažiaril proti Detroitu. Pri výhre 8:4 prihral na šesť gólov a utvoril si tak nové osobné maximum.

Rozbehol ho v 12. minúte pri góle Ceciho na 2:0. V tretej tretine bol pri jedinom góle Edmontonu a najviac zažiaril v treťom dejstve, keď po jeho prihrávkach skórovali Holloway, Kane a dvakrát Nugent-Hopkins.

VIDEO: Asistencia Connora McDavida pri góle Evandera Kanea

McDavid si v tomto stretnutí pripísal 600. asistenciu v kariére. Na toto číslo sa dostal ako štvrtý najrýchlejší hráč v dejinách po Wayneovi Gretzkom, Mariovi Lemieuxovi a Bobbym Orrovi. Stačilo mu 616 zápasov.

Okrem toho už v NHL zaznamenal 1000 bodov, ak započítavame aj súboje v play-off. Stihol to za deväť sezón v lige, v ktorých sa do vyraďovacích bojov pozrel päťkrát. Pred ním sa to podarilo iba ôsmim hráčom vrátane Petra Šťastného.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Prihrávka z ríše divov. McDavid zničil súpera šiestimi asistenciami