VIDEO: 18-ročný slovenský reprezentant sa v Česku blysol úžasným gólom

Adam Cedzo zavŕšil perfektnú akciu gólom.
Adam Cedzo zavŕšil perfektnú akciu gólom. (Autor: Hokejka TV)
Oh my Hockey|4. jan 2024 o 07:11

V zápase Chance ligy sa talentovaný Slovák pred gólom pohral s obranou súpera.

FRÝDEK-MÍSTEK. Pezinský rodák Adam Cedzo sa dostal do pozornosti širšej hokejovej verejnosti v apríli počas úspešných Majstrovstiev sveta do 18 rokov, kde spolu s Daliborom Dvorský a Jurajom Pekarčíkom vytvorili obávaný útok, ktorý na šampionáte pozbieral 31 kanadských bodov.

Od bronzovej medaile nás proti silnej Kanade delilo len 70 sekúnd.

Napriek ponukám zo zámorských junioriek sa v kariére rozhodol pokračovať v Čechách, kde v stredajšom zápase Chance ligy medzi Frýdkom-Místkom a Kolínom strelil fantastický gól. 

Od mantinelu si to s pukom zamieril priamo k bráne, kľučkou prešiel cez protihráča, následne obkrúžil bránu a puk zasunul za chrbát presúvajúceho sa brankára. 

VIDEO: Parádny gól 18-ročného Adama Cedza v mužskej Chance lige

Svojim gólom zvyšoval na konečných 6:1. Odohral 15 minút a 32 sekúnd, pričom na bránu súpera vyslal 4 strely. Bodoval aj pri otváracom góle, keď po jeho strele dorazil puk do siete Michal Ramik. Bol to jeho druhý dvojbodový zápas medzi mužmi v kariére.

Pomalými krokmi k extralige

Hoci za prvoligový Frýdek-Místek v predsezónnej príprave bodoval vo všetkých 5 zápasoch do ktorých nastúpil, do ligovej sezóny mal pomalší rozbeh. Počas úvodných 11 súťažných zápasoch si pripísal iba 2 asistencie a bol preradený do juniorky.

Medzičasom prišiel na trénerský post Frýdku-Místku Slovák Martin Hrnčár, ktorý 16. novembra Cedza vytiahol naspäť k prvému tímu.

Slovenský talent chytil po tomto presune druhý dych, v nasledujúcich 10 zápasoch strelil 3 góly a pridal 2 asistencie.

Momentálne je so 7 bodmi (3+4) v 21 zápasoch tretí najproduktívnejší junior v lige. Navyše spomedzi hráčov spadajúcich do kategórie U19 je celkovo najproduktívnejší hráč ligy.

Počas letnej prípravy si v jednom zápase zahral za extraligový Třinec, pričom debutový štart v drese úradujúceho českého majstra ,,pokrstil“ gólom. Ako kmeňový hráč oceliarov môže byť kedykoľvek povolaný k A-tímu.

Zvyšok sezóny ukáže, či sa mu podarí posunúť až do extraligy.

Tabuľka Chance ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»VIDEO: 18-ročný slovenský reprezentant sa v Česku blysol úžasným gólom