Kto bude najlepším obrancom sezóny? Kandidát Hedman odpovedal, koho by vybral

Roman Josi.
Roman Josi. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. apr 2022 o 09:39

Súboj o Norris Trophy nie je v sezóne 2021/22 vôbec jednoznačný.

NEW YORK. Vyhrá Norrisovu trofej Cale Makar alebo Roman Josi? Duo hlavných kandidátov môže ohroziť aj Victor Hedman z Tampy Bay, ktorého sa opýtali, čo si o tejto ťažkej otázke myslí.

"Keď sa dívate na dvoch najväčších kandidátov, sú nimi bezpochyby Josi a Makar," povedal pre TSN. "Bude ťažké určiť víťaza, ale keby som mal vybrať, zrejme by som to dal Josimu."

Švajčiarsky zadák prežíva životný ročník. Kapitán Nashvillu Predators utvoril nový rekord organizácie v počte bodov v sezóne. Momentálne ich má na konte 89 (20+65).

Je zatiaľ najproduktívnejším bekom súťaže s päťbodovým náskokom pred Caleom Makarom. Obranca Colorada Avalanche je zas medzi zadákmi najlepším strelcom - do čierneho sa trafil už 27-krát.

Ich súboj o post najlepšieho obrancu sezóny by mal byť tesný. Cale Makar patrí medzi rozdielových hráčov, keď je na ľade, neustále na seba púta pozornosť. Josi je veľmi spoľahlivý bek, ktorý disponuje veľkými kvalitami ofenzívne aj defenzívne. Obaja patria medzi kľúčových a najvyťažovanejších hráčov svojich mužstiev.

Josi vyhral Norris Trophy v sezóne 2019/20. Makar, ktorý bol v onom ročníku najlepším nováčikom, zatiaľ trofej v zbierke nemá. Vlani ho v hlasovaní ako jediný predbehol Adam Fox z New Yorku Rangers.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kto bude najlepším obrancom sezóny? Kandidát Hedman odpovedal, koho by vybral