Bol kľúčom k Stanley Cupu. Ruský útočník podpísal obrovskú zmluvu

Valerij Ničuškin zdvíha Stanleyho pohár.
Valerij Ničuškin zdvíha Stanleyho pohár. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|12. júl 2022 o 06:35

Valerij Ničuškin si dokopy zarobí 49 miliónov dolárov.

DENVER. Útočník Valerij Ničuškin si po snovom play off zakončenom ziskom Stanley Cupu vybojoval životný kontrakt. Dali mu ho Colorado Avalanche krátko predtým, ako sa mohol stať neobmedzene voľným hráčom.

Ruský forvard sa "lavínam" upísal na najbližších osem rokov. V priemere si zarobí až 6,125 mil. dolárov ročne. Okrem toho má v prvých troch rokoch trvania kontraktu úplnú klauzulu o nevymeniteľnosti, ktorá sa neskôr zmení na modifikovanú.

Celková čiastka, ktorú si zarobí, sa pri jednotlivých rokoch líši. Najviac v hrubom plate dostane v ročníku 2024/25 - osem miliónov.

Príbeh čeľabinského rodáka je pozoruhodný. V NHL sa dlhšie nevedel uchytiť, po sezóne 2015/16 dokonca odišiel z Dallasu a odohral dve sezóny v KHL.

Bodovo explodoval až v poslednej sezóne. V 62 dueloch základnej časti pozbieral 52 (25+27) bodov. V 20 stretnutiach vo vyraďovacej fáze ich pridal 15 (9+6). Priemerne hrával viac ako 19 minút na zápas.

Ničuškin sa vypracoval na jedného z najdôležitejších hráčov Colorada v úspešnom play off. Zároveň je považovaný za jedného z najpodceňovanejších hokejistov súčasnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol kľúčom k Stanley Cupu. Ruský útočník podpísal obrovskú zmluvu