Országh verí v postup Třinca zo skupiny Ligy majstrov: Máme to vo svojich rukách

Vladimír Országh.
Vladimír Országh. (Autor: TASR)
SITA|10. sep 2022 o 12:20

Český majster s ôsmimi Slovákmi sa najbližšie predstaví na ľade Belfastu.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejisti Tomáš Marcinko a Marko Daňo sa strelecky presadili v piatkovom treťom zápase HC Oceláři Třinec v skupinovej časti hokejovej Ligy majstrov 2022/2023, český majster však doma podľahol švédskej Skelleftei 4:5.

Po jednej asistencií si pripísali Libor Hudáček s Martinom Marinčinom, v drese "oceliarov" hrali aj ďalší štyria Slováci - Miloš Roman, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčak a Vojtech Zeleňák.

Třinec utrpel druhú prehru v H-skupine a so štyrmi bodmi je zatiaľ na nepostupovom treťom mieste.

"Majú veľmi dobrý tím. V prvých dvoch tretinách sme urobili príliš veľa chýb, až v tretej sme hrali náš hokej a skoro sme zápas otočili. Je to pre nás ponaučenie, že musíme hrať celých 60 minút," uviedol obranca Marinčin na klubovom webe po druhej prehre so Skellefteou.

V utorok český klub odohrá ďalší duel LM na ľade severoírskeho Belfastu.

"Stále máme všetko vo svojich rukách, nemusíme sa na nikoho spoliehať. Chceme tam zvíťaziť a udržať si šancu na postup. Belfast v prvom zápase u nás ukázal určitú kvalitu, mal aj pekné hokejové momenty.

Teraz bude hrať doma a s podporou fanúšikov. Bude len na nás, ako sa s tým vysporiadame. Musíme byť pripravení," povedal slovenský tréner Třinca Vladimír Országh.

Doplnil, že s toľkými chybami ako v dueli proti švédskemu súperovi nemôžu jeho zverenci proti silnejším tímom uspieť.

Hokejisti Sparty Praha zaznamenali prvý triumf v aktuálnej edícii LM, v dánskom Aalborgu uspeli 6:2 a s tromi bodmi sú momentálne na postupovej druhej pozícii v tabuľke A-skupiny.

Michal Řepík strelil dva góly a na tri prihral, Vladimír Sobotka si pripísal gól a tri asistencie.

V drese českého tímu sa predstavili aj slovenskí obrancovia Milan Jurčina a Dominik Graňák. V piatok bol v akcii aj slovenský útočník Roman Rác, ktorý nebodoval pri prehre poľského Krakova 2:3 v nemeckom Straubingu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov»Országh verí v postup Třinca zo skupiny Ligy majstrov: Máme to vo svojich rukách