Jeho otec je v sieni slávy. Do NHL sa chystá ďalší Iginla

Tij Iginla, center, puts on a jersey after being selected by the Utah Hockey Club during the first round round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus)
Tij Iginla, center, puts on a jersey after being selected by the Utah Hockey Club during the first round round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus) (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Oh my Hockey|29. jún 2024 o 02:01

Vybrali si ho zástupcovia Utahu.

LAS VEGAS. Na drafte do NHL sa každoročne objavia aj známe mená. To, ktoré zaznelo v Las Vegas v noci na sobotu, je však priam legendárne.

Z celkovej 6. priečky si Utah Hockey Club vybral Tija Iginlu ako prvý výber v klubovej histórii. Sedemnásťročný mladík je synom Jaromea Iginlu, svojho času najproduktívnejšieho hráča a najlepšieho strelca NHL.

Očakávania od fanúšikov budú preto obrovské. Jeho meno preňho bude znamenať veľký tlak.

Iginla starší je totiž 16. najlepším strelcom v histórii NHL so 625 gólmi. Celkovo v kariére pozbieral rovných 1300 bodov a je historickým lídrom produktivity Calgary Flames.

Tij vystrelil v rebríčkoch skautov vďaka úchvatnej poslednej sezóne. Na výkony v základnej časti nadviazal v play-off a celkovo pozbieral v drese Kelowny Rockets (WHL) 99 (56+43) bodov v 75 zápasoch.

Zahral si aj na majstrovstvách sveta do 18 rokov. S národným tímom Kanady vybojoval zlatú medailu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Jeho otec je v sieni slávy. Do NHL sa chystá ďalší Iginla