Kučerov prekonal vlastný rekord. Jeho musíte sledovať s údivom, hovorí tréner

Hokejisti Tampy Bay Brayden Point a Nikita Kučerov (vpravo) sa tešia z gólu.
Hokejisti Tampy Bay Brayden Point a Nikita Kučerov (vpravo) sa tešia z gólu. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)
TASR|4. apr 2024 o 12:10

Ruský útočník má na konte 130 bodov.

NEW YORK. Ruský útočník Nikita Kučerov z Tampy Bay sa osamostatnil na čele kanadského bodovania zámorskej hokejovej NHL.

Tromi asistenciami sa podieľal na triumfe svojho tímu v Toronte 4:1 a v boji o Art Ross Trophy sa so 130 bodmi odpútal od dvoch najväčších konkurentov Nathana MacKinnona z Colorada a Connora McDavida z Edmontonu.

Zároveň vytvoril rekord Lightning v počte bodov v jednej sezóne.

Kučerov má na konte 42 gólov a 88 asistencií, druhý MacKinnon (127) za ním zaostáva o tri a McDavid (126) o štyri body. Do konca základnej časti odohrajú Tampa i Colorado ešte sedem a Edmonton osem zápasov.

Tridsaťročný Kučerov už Art Ross Trophy pre víťaza produktivity získal v sezóne 2018/2019, keď nazbieral 128 bodov. Už teraz svoj klubový rekord prekonal.

"Samozrejme, viem, že je to nový rekord. Je to fajn pocit a o to lepší, že sme vyhrali. Som šťastný," povedal po stretnutí s Torontom.

VIDEO: Zostrih zápasu Toronto - Tampa Bay

MacKinnon ešte kanadské bodovanie v základnej časti súťaže nikdy nevyhral, McDavid má Art Ross z uplynulých troch sezón a už päťkrát celkovo.

"Je neskutočný, opäť to dnes ukázal," pochválil Kučerova tréner Tampy Jon Cooper po triumfe nad Torontom a dodal: "Ja ho vidím každý zápas, ale dúfam, že aj ostatní ľudia sledujú, ako jedinečne je talentovaný. Jeho musíte sledovať s údivom vzhľadom na všetky tie veci, ktoré na ľade robí."

Superlatívmi na adresu ruského útočníka nešetril ani jeho spoluhráč Nicholas Paul, autor štvrtého gólu v súboji s Maple Leafs:

"Kučerov je výnimočný. Je to špeciálny hráč. Jeho prehľad v hre, jeho korčuľovanie, jeho ruky, strela, jeho triky, jednoducho všetko, na čo si len spomeniete. Iba sledujete, ako hrá a čo všetko dokáže a je to niečo bláznivé."

Ruský útočník Nikita Kučerov.
Ruský útočník Nikita Kučerov. (Autor: SITA/AP)

Napriek ďalšiemu výnimočnému večeru a cennému triumfu v Toronte tlmil Kučerov pre denník Tampa Bay Times nadšenie.

"Myslím si, že stále môžem byť oveľa lepší a aj ďalší chlapci z tímu môžu byť lepší. Dúfam, že sa ešte budeme zlepšovať," vyhlásil krídelník, ktorý už zlepšil aj vlastný klubový rekord v počte asistencií za jednu sezónu.

Má ich 88, doteraz bolo maximom 87. Stal sa iba piatym hráčom za uplynulé tri desaťročia, ktorý nazbieral v jednom ročníku aspoň 130 bodov a dostal sa tak do spoločnosti Waynea Gretzkého, Maria Lemieuxa, Jaromíra Jágra a McDavida.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kučerov prekonal vlastný rekord. Jeho musíte sledovať s údivom, hovorí tréner