Pôjdu ukrajinské deti do slovenských hokejových súťaží? SZĽH im chce pomôcť

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. mar 2022 o 10:16

Podľa zväzu je v prvom rade dôležité začlenenie ukrajinských detí do bezpečného kolektívu.

BRATISLAVA. Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa rozhodol riešiť možný štart v slovenských súťažiach pre mladých hokejistov z Ukrajiny, ktorí sú na úteku zo svojej krajiny v súvislosti s vojnovým konfliktom.

Ten ešte v závere februára rozpútali na ukrajinskom území Rusi s podporou Bielorusov.

Od začiatku vojny sa detí ujali viaceré slovenské kluby. "V danej veci definovala postup Medzinárodná hokejová federácia IIHF, podľa ktorej musí prestup ukrajinského hráča do akéhokoľvek tímu v rámci krajín IIHF prebehnúť klasickým transferovým procesom, s ktorým sú spojené ďalšie technické a finančné náležitosti,“ vysvetlil manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný, cituje ho oficiálny web zväzu.

SZĽH už začala pracovať na tom, aby v mládežníckych kategóriách v rámci slovenských líg bol štart hráčov a hráčok z Ukrajiny čo najjednoduchší.

"Momentálne považujeme za dôležité, aby ukrajinské deti boli zapracované do bezpečného kolektívu a dostali kvalitný hokejový tréningový proces. Situáciou sa intenzívne zaoberáme najmä z koncepčného a komplexného pohľadu smerom k budúcej sezóne," ozrejmil Konečný.

Web HockeySlovakia.sk upozornil, že prípadné zmeny smerníc a poriadkov musí okrem príslušných komisií schváliť aj výkonný výbor zväzu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pôjdu ukrajinské deti do slovenských hokejových súťaží? SZĽH im chce pomôcť