Slovan opäť ulovil Libora Hudáčka, za klub si zahrá na Spengler Cupe

Libor Hudáček ešte v drese HC Neftechimik Nižnekamsk.
Libor Hudáček ešte v drese HC Neftechimik Nižnekamsk. (Autor: twitter/Neftechimik Nižnekamsk)
SITA, TASR|22. dec 2021 o 11:54

Líder našej ligy bude mať veľmi ťažkých súperov.

BRATISLAVA. Kmeňový hráč švajčiarskeho tímu HC Lugano, útočník Libor Hudáček, posilní HC Slovan Bratislava na hokejovom turnaji o Spenglerov pohár (26. - 31. decembra) vo švajčiarskom Davose.

Podľa pravidiel najstaršieho turnaja v Európe sa môžu jeho jednotliví účastníci posilniť o maximálne štyroch hráčov z iných klubov - troch korčuliarov a jedného brankára.

"Hudy pôsobil v Slovane šesť sezón, má majstrovský titul z roku 2012 a s naším klubom zažil prvé tri sezóny v KHL. Na Spengler Cupe bude mať svoje číslo 90, k mužstvu sa pripojí priamo v Davose," uviedol HC Slovan Bratislava.

V aktuálnej sezóne mladší z bratov Hudáčkovcov nastúpil na jedenásť zápasov v KHL za Neftechimik Nižnekamsk.

Potom nespokojný so svojou vyťaženosťou prestúpil do Lugana, kde však dopláca na vysoký počet cudzincov v tíme a pravidelne nehráva. Napriek tomu v desiatich zápasoch strelil osem gólov.

Vedenie Spenglerovho pohára pozvalo bratislavský tím ako náhradníka po tom, ako sa z podujatia odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Slovan sa na prestížnom turnaji predstavil v minulosti štyrikrát a v rokoch 1972, 1973 a 1974 ho vyhral.

"Belasí" sa predstavia v skupine s fínskym tímom KalPa Kuopio a švédskou Frölundou, v druhej skupine budú hrať domáci Davos, Sparta Praha a Výber Bernu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovan opäť ulovil Libora Hudáčka, za klub si zahrá na Spengler Cupe