December v NHL: Kto bol najlepší a kto najhorší? Štatistiky viedol aj Chára

Pittsburgh Penguins.
Pittsburgh Penguins. (Autor: SITA/AP)
Samuel Grega|2. jan 2022 o 20:50

Aký bol december v NHL?

NEW YORK. Koronavírus sa v poslednom mesiaci roku 2021 opäť zapojil do hry. NHL rušila zápasy a hráčom dopriala dlhšie Vianoce.

Napriek tomu sa odohralo 153 zápasov. Najviac si zahrali hráči Vegas – 13 stretnutí. Pre viaceré kluby a hráčov to bol bodovo úrodný mesiac.

Až 13-krát strelil aspoň jeden tím v zápase sedem gólov. Na konci mesiaca sa to v stretnutí medzi San Jose a Arizonou podarilo dokonca obom. Ich súboj nakoniec vyhrali Sharks po nájazdoch 8:7. Boli to najväčšie gólové hody od decembra 2018, keď Calgary zdolalo Columbus 9:6.

Duel s najväčším počtom gólov v 21. storočí odohrali hokejisti Winnipegu a Philadelphie v roku 2011. Jets vyhrali 9:8.

Poďme však naspäť k minulému mesiacu. Pochvalu si zaslúži aj Florida, tá strelila najviac gólov v jednom zápase. Tampu zdolala 9:3. Bol to zároveň aj sezónny rekord v počte gólov jedného celku. Paradoxom je, že „panteri“ v zápase nemali viac striel ako obhajcovia Stanley Cupu. Pomer bol 42:37 pre Bolts.

Najlepší hráči

December bol v tejto sezóne vôbec prvý mesiac, v ktorom produktivitu neovládla jedna z hviezd Edmontonu. Aj keď chýbalo veľmi málo.

Najviac bodov získal Max Pacioretty (VGK). Strelil desať gólov a na šesť prihral. Fanúšikov môže len mrzieť, že hviezdny útočník sa zranil a opäť v najbližšom čase môcť hrať.

Aby sme Connorovi McDavidovi (EDM) nekrivdili, aj on mal 16 bodov. Góly činili päť z nich a preto je na druhom mieste bodovania decembra.

Svoje strelecké kvality opäť predvádza aj Auston Matthews (TOR). Na desať gólov potreboval iba sedem zápasov a v priemere získaval dva body na zápas.

Gólom mesiaca bola jednoznačne parádna koordinácia Trevora Zegrasa a Sonnyho Milana z Anaheimu, ktorá obletela celý svet.

V asistenciách viedli Stephenson (VGK) a MacKinnon (COL), obaja ich mali dvanásť.

Výborný mesiac má za sebou aj Sebastian Aho z Caroliny. Na štrnásť bodov mu stačilo šesť štartov. Úspešný bol aj kapitán Winnipegu Blake Wheeler. Získaval dva body na zápas.

Až traja obrancovia hrali v priemere viac ako 27 minút. Thomas Chabot (OTT), Zach Werenski (CBJ) a Darnell Nurse (EDM). Bodovanie zadákov ovládol hviezdny Victor Hedman (TBL). V dvanástich súbojoch mal pätnásť bodov (4+11). Najviac bodov na zápas mal Morgan Rielly (TOR). V siedmich stretnutiach ich mal dvanásť (1+11).

Najlepší brankári

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»December v NHL: Kto bol najlepší a kto najhorší? Štatistiky viedol aj Chára