Nad ponukou z KHL nerozmýšľal. Pre Škorvánka je Česko splnený sen

Slovenský brankár Stanislav Škorvánek.
Slovenský brankár Stanislav Škorvánek. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|16. júl 2024 o 12:00

Pokúsi sa nadviazať na výkony Patrika Rybára.

HRADEC KRÁLOVÉ. Stanislav Škorvánek si od sezóny 2024/25 po prvý raz vyskúša iný ako slovenský hokej. Bude chytať v susednom Česku.

Veľký krok v kariére dosiahol v pomerne pokročilejšom veku. Má už 28 rokov, ale v ostatných rokoch v Michalovciach dokázal, že hoci sa vypracoval neskôr, stále sa dokáže zlepšovať.

A tak dostal dôveru od Hradca Králové. Klub aj brankár mali od začiatku rokovaní vážny záujem o spoluprácu.

"Vždy som mal sen, že sa dostanem do TOP európskej ligy a vyskúšam si hokej na najvyššej úrovni. V Česku teraz taká je. Kluby tu fungujú trochu inak, majú viac prostriedkov, hrajú tu veľmi kvalitní hráči," povedal Škorvánek v rozhovore pre isport.blesk.cz.

"Mám pokoru k všetkému, čo ma tu čaká. Nemám v hlave, že musím hneď od prvého zápasu dominovať. Chcem spoznať prostredie, zvyknúť si a byť stále lepší a lepší," dodal.

Rusko neriešil

Pred niekoľkými mesiacmi sa pritom objavili špekulácie, že má účastník posledných dvoch majstrovstiev sveta namierené do KHL. Dohady o Rusku však neboli založené na pravde.

"Najskôr vyskočili špekulácie, to ešte nebolo nič. Potom prebehla nejaká komunikácia, bol o mňa záujem," vysvetľuje.

"Teraz je taká situácia, že v Rusku nie je toľko cudzincov, preto oslovujú širšie spektrum hokejistov. Ale povedal som si, že týmto smerom vôbec nepremýšľam. O záujme Hradca som vedel, to bolo pre mňa kľúčové."

Uvedomuje si, že Kontinentálna hokejová liga je citlivá téma. Aj preto bol uňho prvoradý Hradec.

"Rozdeľuje to spoločnosť. Mal som Česko, tak už nebolo čo riešiť," pokračoval.

Od prvej chvíle vážny záujem

Rokovania mu dali prísľub, že v Hradci nebude na druhej koľaji, ale že si aj naozaj pravidelne zachytá. Jeho cieľom je vďaka tomu naďalej stúpať.

"Mal som dobré referencie na klub, poznám tu trénera Frühaufa aj chalanov Alexa Tamášiho či Olivera Okuliara, ktorý odchádza. Zavolal som si s trénerom brankárov a cítil som veľký záujem, že ma naozaj chcú. Zaujalo ma, že to nebolo len nejaké oťukávanie, ale chcú, aby som tu chytal.

Ozvali sa aj ďalšie kluby, ale mal som jasno, že pôjdem do Hradca," poodhalil.

V Mountfielde bude pôsobiť ako druhý Slovák po Patrikovi Rybárovi. Hradec vstúpi do sezóny s novým brankárskym tandemom, keďže z Mladej Boleslavi priviedol 33-ročného Filipa Novotného.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Nad ponukou z KHL nerozmýšľal. Pre Škorvánka je Česko splnený sen