Kedy sa presadí zvolenský útok? Spišskí hokejisti uspeli aj po kostrbatom výkone

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa tešia z gólu.
Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa tešia z gólu. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|6. apr 2023 o 21:35

Zápas nedohral Martin Réway.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES, BRATISLAVA. Hokejisti Spišskej Novej Vsi využili domáce prostredie a ujali sa vedenia v sérii 2:1 nad Zvolenom. 

K víťazstvu 3:1 ich hnal vypredaný štadión a fanúšikovia vytvorili úžasnú atmosféru. 

Oba tímy spravili v zostave drobné zmeny. Do zostavy Spišiakov sa vrátil Michael Vandas, ktorý v predchádzajúcom zápase nehral pre drobné zranenie. 

Zvolenčania sa nemohli spoľahnúť na kvality Radovana Bondru, ktorý očakával prírastok do rodiny. Na jeho miesto v elitnom útoku sa posunul Maroš Jedlička, ktorý v poslednom stretnutí podal najlepší individuálny výkon. 

Zo zostavy vypadol aj útočník Marek Hecl.

„To sú značné absencie. Je to citeľná strata. Ukáže sa, ako ich zastúpia ostatní hráči,“ povedal bývalý hokejista a expert RTVS Tomáš Surový. 

Príležitosť v bráne opäť Zvolena dostal Adam Trenčan. „Neočakávame, že súper príde doma s niečím iným. Už v minulom zápase sme ukázali, že vieme ako na nich,“ prezradil zvolenský útočník Peter Zuzin. 

Využitá presilovka bez Réwaya

Začiatok zápasu bol veľmi opatrný z oboch strán. Diváci nevideli žiadne ofenzívne divadlo, ktoré zdobilo predchádzajúce dve stretnutia. 

„Zvolen vstúpil do zápasu skúsenejšie a hral pokojnejšie. Domáci museli prečkať prvú tretinu, ktorá bola v ich podaní kostrbatá a nervózna, aby sa vrátili k svojej hre,“ komentoval Surový. 

Na konci prvého dejstva využili hokejisti zo Spiša presilovú hru a ujali sa vedenia 1:0. Domáci nevymýšľali a vystrelili jednoduchú strelu na bránu, ktorá sa odrazila pred osamoteného Vandasa. 

„Niekedy je to najlepšie, čo môže hráč urobiť. Puk som iba dorazil do bránky,“ opísal v rozhovore pre RTVS strelec gólu. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kedy sa presadí zvolenský útok? Spišskí hokejisti uspeli aj po kostrbatom výkone