Spišiaci sa opäť ujali vedenia v sérii, Réway však zápas nedohral

Radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.
Radosť hráčov Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
TASR|6. apr 2023 o 20:35

Zápas na Spiši sledovalo 5500 divákov.

Tipos extraliga - semifinále play-off, 3. zápas

Spišská Nová Ves - Zvolen 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 18. Vandas (Verbeek, Kerbashian), 39. Majdan (Kerbashian, Valach), 59. Verbeek (Bortňák) - 39. Zuzin (Jedlička)

Rozhodovali: Baluška, Žák - Kacej, Stanzel, vylúčení: 2:3 presilovky: 1:0 oslabenia: 0:0, 5500 divákov.

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ališauskas, Žiak, J. Valach, Malina, Oullet-Beaudry, Ulander, Groch - B. Rapáč, Bortňák, Majdan - Vandas, Kerbashian, Verbeek - Giľák, Nellis, Réway - Belluš, Vartovník, Džugan

Zvolen: Trenčan - Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Hanna, Čulík - Jedlička, Viedenský, Zuzin - Sideroff, Huntebrinker, Turnbull - Marcinek, V. Fekiač, Csányi - Stupka, Šiška, Kašlík

/stav série: 2:1/

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti Spišskej Novej Vsi zvíťazili v treťom zápase semifinále play off Tipos extraligy nad Zvolenom 3:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1. Štvrtý duel je na programe v piatok 7. apríla v Spišskej Novej Vsi.

Úvodnú tretinu vyhrali Spišiaci, ktorých poslal do vedenia v 18. minúte Vandas. Ešte v závere prvého dejstvo sa však zápas skončil pre Martina Réwaya.

"Má zranenie v dolnej časti tela, ale viac zatiaľ nevieme," informoval po skončení zápasu tréner domáceho tímu Vlastimil Wojnar.

Počas prostrednej časti hry bolo cítiť na oboch tímoch dôležitosť duelu. Skóre sa opäť menilo až v závere tretiny. Najskôr poslal domácich do dvojgólového vedenia Majdan po peknej zadovke od Kerbashiana.

Prešlo však iba 17 sekúnd a Zvolenčania znížili na rozdiel gólu, keď sa Zuzinovo nahodenie odrazilo od Valacha za chrbát Melicherčíka.

Hosťom sa postupne krátil čas na vyrovnanie, čo sa im nepodarilo ani z druhej presilovej hry v zápase. Celkovo si tím Petra Oremusa nevytvoril výrazný tlak.

Napriek tomu v závere odvolal brankára, ale 95 sekúnd pred koncom definitívne zabezpečil druhý bod Spišiakom gólom do prázdnej bránky Verbeek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci sa opäť ujali vedenia v sérii, Réway však zápas nedohral