Zvolen neuspel ani doma, od titulu delí Košice už len jedno víťazstvo

Šarvátka vo finálovom zápase medzi Zvolenom a Košicami.
Šarvátka vo finálovom zápase medzi Zvolenom a Košicami. (Autor: TASR)
TASR|20. apr 2023 o 21:05

Košice otočili zápas pod Pustým hradom.

Tipos extraliga - finále play-off, 3. zápas

Zvolen - Košice 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 12. Zuzin (Viedenský, Marcinek) - 17. Pollock (Jääskeläinen), 31. Fejes (Bartánus, Breton), 47. Jääskeläinen (Southorn, Leskinen)

Rozhodovali: Žák, Snášel ml. - Stanzel, Šoltés, vylúčení na 2 min.: 7:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5020 divákov

Zvolen: Trenčan - Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Hanna - Marcinek, Viedenský, Zuzin - Jedlička, V. Fekiač, R. Bondra - Sideroff, Huntebrinker, M. Hecl - Stupka, Šiška, Csányi

Košice: Riečický - Olsson, Breton, Romančík, Southorn, Ferenc, Šedivý, A. Bartoš - Bartánus, Pollock, Fejes - Jääskeläinen, Michal Chovan, Leskinen - Lamper, Marek Slovák, Rogoň - Jokeľ, Hovorka, Havrilla

/stav série 0:3/

ZVOLEN. Hokejisti Košíc zvíťazili aj v treťom finálovom zápase play off Tipos extraligy. Na ľade Zvolena triumfovali po výsledku 3:1.

"Oceliari" vedú v sérii 3:0 na zápasy a už v piatok môžu spečatiť zisk deviateho titulu v ére samostatnosti, čím by vyrovnali Slovan Bratislava.

Domáci začali aktívne a išli do vedenia v dvanástej minúte po dravom prieniku Zuzina s bekhendovým zakončením. Lenže následne hrali hostia tri presilovky v rade a druhú využili - na 1:1 vyrovnal z kruhu švihom Pollock.

V druhej tretine po viacerých šarvátkach v okolí zvolenskej bránky košickí hokejisti otočili stav pohotovým Fejesom v predbránkovom priestore na 1:2.

V treťom dejstve pridal tretí gól Jääskeläinen a Zvolen musel riskovať. Lenže o drámu v závere sa pripravil vylúčením, takže hostia si výsledok postrážili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen neuspel ani doma, od titulu delí Košice už len jedno víťazstvo