Prešov naložil Skalici 9 gólov. Modré Krídla prehrali so Šťukami a prišli o prvú priečku

Momentka zo zápasu Žilina - Dubnica.
Momentka zo zápasu Žilina - Dubnica. (Autor: Vlci Žilina)
TASR|13. okt 2023 o 20:50

Novým lídrom tabuľky je Prešov s 20 bodmi.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Prešov deklasovali v piatkovom zápase 8. kola Tipos SHL domáci tím HK ESMERO Skalica 9:1 a posunuli sa na čelo tabuľky. V drese hostí sa hetrikom blysol útočník Samuel Chalupa.

Za vedúcim Prešovom zaostáva o skóre druhá Žilina, Vlci vyhrali na ľade nováčika Rimavskej Soboty 5:2.

O pozíciu lídra prišli Modré krídla Slovan, ktoré prehrali na ľade Aquacity Pikes 3:6.

Slovenská hokejová liga - 8. kolo:


Aquacity Pikes - Modré krídla Slovan 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)

Góly: 22. Nespala (M. Mešár), 31. Peresunko (Lavička, Przygodzki), 34. Valigura (Nespala, Matej Paločko), 36. Peresunko, 53. R. Svitana (Peresunko), 60. Valigura (Przygodzki) – 27. Myšiak (Klučiar), 41. Klučiar (Ožvald), 46. Královič (Hauser, Lukošik).

Rozhodovali: Smrek, Valachovič - Janiga, Hanko, vylúčení: 4:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 1:0

Diváci: 87

Hlasy po zápase

Dušan Brincko, tréner AquaCity Pikes: "Odohrali sme vynikajúcu druhú tretinu. Vidno, že chlapci, ktorí nás posilnili a sú z Popradu, doniesli do tímu srdce. Hrali sme výborne, do tretej tretiny sme išli hrať na istotu, bez chýb, ale hneď sme dostali gól a následne sme neubránili presilovku. Aj v minulých zápasoch sme si to takto komplikovali. Dnes sme to našťastie zvládli, musíme sa však z toho poučiť. Sme veľmi radi za tri body, chlapci si to zaslúžili. Poctivo pracujú na tréningoch, ale body nám unikali, táto výhra nám môže psychicky veľmi pomôcť."

Ján Lipiansky, tréner Modré krídla Slovan: "Bol to kvalitný zápas z oboch strán, ale my nemôžeme byť spokojní s druhou tretinou. Tam sme nehrali náš hokej a zápas sa nám vymkol spod kontroly. V tretej tretine sme výsledok začali naháňať, dostali sme sa na dostrel gólu. Dnes zaslúžená výhra Popradu, lebo my sme dnes nehrali 60 minút. V druhej tretine sme si ten zápas prehrali."

HK ESMERO Skalica - HC Prešov 1:9 (0:3, 0:5, 1:1)

Góly: 55. Jurík (Obdržálek, Hujsa) – 3. Chalupa (Hrabčák, Bystroň), 4. Chalupa (Ťavoda), 19. Kohút, 24. Chalupa (Hrabčák), 31. Poliaček (Kohút), 33. Leščenko (Poliaček, Ťavoda), 36. Jerofejevs, 36. Toma (Poliaček, Kohút), 51. Ščurko (Toma, Pulščák).

Rozhodovali: Lesay, Krist - A. Bezák, Nosek, vylúčení: 7:3, navyše: Jurík (Skalica) 2+10 min za nešportové správanie sa, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

Diváci: 480

Hlasy po zápase

Michal Ružička, tréner HK ESMERO Skalica: "Dnešný zápas sa hodnotí ťažko, výsledok hovorí za všetko. Prešov lepšie korčuľoval, bol dôraznejší, vytvoril si viac šancí. Vo všetkých činnostiach sme boli horší ako súper. Nám sa stále v hre opakujú určité veci, z ktorých sa buď poučíme, alebo to nebude dobré."

Tibor Tartaľ, tréner HC Prešov: "Veľmi ma teší, ako naše mužstvo zareagovalo na pripravenosť súpera. Mali sme výbornú rýchlosť a veľmi ma bavila hra nášho tímu na puku. Veľmi dobre sme plnili detaily v hre v strednom pásme. Napriek vysokému víťazstvu musím povedať, že Skalica má veľmi silný a energický tím. V polovici zápasu sme strhli duel na svoju stranu a potom sme kontrolovali hru."

HKM Rimavská Sobota - VLCI Žilina 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)

Góly: 20. Nazarov, 41. Ďaloga (Cútt, Frídel) – 8. Galamboš (Halama, Bezúch), 25. Melcher (Safaralejev), 27. Bezúch, 34. Koyš, 58. Bezúch (Varga, Galamboš).

Rozhodovali: Čahoj, J. Konc ml. - P. Tvrdoň, Drblík, vylúčení: 5:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0

Diváci: 683

Hlasy po zápase

Vladimír Klinga, tréner HKM Rimavská Sobota: "Začali sme veľmi dobre a vytvorili si gólové príležitosti. Nepodarilo sa nám však využiť prvú presilovú hru a to bol možno kameň úrazu. Duel ovplyvnili naše zbytočné štyri vylúčenia v prvej tretine. V druhej prišli ďalšie a okrem toho aj trestné strieľanie. Súper mal navrch a vyhral zaslúžene. Skúsený konkurent bol pre nás veľmi dobrou školou."

Ernest Bokroš, tréner Vlci Žilina: "Vedeli sme o dobrej hre Rimavskej Soboty. Videli sme ich výsledky a rovnako hru. Na to, že ide o nováčika, sú naozaj veľmi dobre organizovaní a pripravení, preto sme dnes súpera nepodcenili. Ceníme si tri body a s výsledkom sme spokojní."

TSS GROUP Dubnica - HK MŠK Indian Žiar nad Hronom 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)

Góly: 15. Korbel (Chatrnúch, Hovorka), 26. Hovorka (Tybor), 54. Uram (Mikuš, Géci) – 12. Lunter (Jakúbek), 14. Suľovský (Jakúbek, Lunter), 31. Gašpar, 35. Jakúbek (Gašpar, Kobolka), 41. Šramaty (Magdolen, Brumerčík)

Rozhodovali: Mĺkvy, Klejna - Hajnik, Junek, vylúčení: 4:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 374

Hlasy po zápase

Dušan Gregor, tréner TSS GROUP Dubnica: "Napriek prehre nebudem družstvo haniť. Mali sme výborný vstup do zápasu. Žiaľ, nevedeli sme z toho ťažiť a super nás za každú chybu trestal. Mužstvo sa dokázalo vrátiť do zápasu a vyrovnať na 2:2. Fatálna chyba, keď sme v našej presilovke dostali lacný gól. Mužstvo napriek všetkému išlo do tretej tretiny s nasadením zmeniť výsledok zápasu. Hlavu aj ruky majú chalani trošku trnulé, no napriek tomu musíme na sebe tvrdo pracovať a hlavne pracovať na detailoch. Trpezlivo a hlavne s pokorou."

Jerguš Bača, tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: "Náročný zápas, keď vidíme, aká je liga vyrovnaná. Stretli sa dve rovnocenné mužstvá. Dubnica sa v druhej tretine vrátila do duelu, my sme však opäť odskočili na rozdiel dvoch gólov. Bola to dráma až do poslednej minúty. My sme si však dnes zaslúžili vyhrať, napriek tomu, že súper bol veľmi odolný."

HC Topoľčany - HK ‘95 Považská Bystrica 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 22. Plochotnik (Šachvorostov), 33. Legalin (Šakcvorostov, Pupák), 43. Surový (Bartakovics), 50. Gaťár – 1. Jakubec (J. Zlocha, L. Ďurkech), 55. J. Zlocha (Vorona, Scheuer).

Rozhodovali: Vido, Adamec - Staššák, Haringa, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,

Diváci: 940

Hlasy po zápase

Vladimír Matejov, asistent trénera HC Topoľčany: "Trochu sme zaspali začiatok, keď sme dostali rýchly gól. Považská Bystrica zahrala posledné zápasy dobre, takže sme sa na nich pripravovali. Rozhodla druhá tretina, keď súper hral presilové hry, ale my sme dobre bránili. Dokonca sme sa dvakrát dostali do veľkej šance. Lepšie sme dohrávali osobné súboje pri mantineloch, brali tam veľa pukov a to nám tiež dopomohlo k výhre. Vyzdvihnúť musím útok Legalin - Šakvorostov - Plochotnik. Prvým gólom nás nakopli."

Jakub Ručkay, tréner HK'95 Považská Bystrica: "Zápas pre nás nedopadol dobre. Prvá tretina ešte bola celkom vyrovnaná, chalani korčuľovali, snažili sa vytvárať tlak. Potom prišlo nešťastné druhé dejstvo, ktoré rozhodlo. Boli tam zbytočné straty pukov, dnes nás stáli zápas. Nemôže sa stávať, aby súper pri našich presilových hrách útočil. Je to o nedisciplinovanosti. V kabíne sa budeme musieť určite rozprávať, pretože hokej je kolektívny šport a nemôže nám to tu padať na jednom, dvoch hráčoch."

HK STEEL TEAM Trebišov - HK Gladiators Trnava 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Góly: 2. I. Novák (t.s.), 8. I. Novák (M. Jacko, Vereš), 28. Jasečko (K. Romanov, I. Novák), 37. Halás (Matis, D. Šimčák), 58. Bodnár (Matis, Jasečko) – 48. Jurák (Holovič).

Rozhodovali: Kocpr, Tornay - Ševčík, Riš, vylúčení: 6:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0,

Diváci: 650

Hlas po zápase

Dušan Kobeľa, tréner HK STEEL TEAM Trebišov: "Som veľmi rád, že sme vyhrali pred našimi divákmi a že sme počuli ´Trebišov do toho!´. Úvod sme mali aj napriek skorému vylúčeniu výborný a po dvoch góloch sme viedli 2:0. Aj v ďalšom priebehu sme boli lepším tímom. Som strašne rád, že sa nám podarilo využiť presilovky a že sme si konečne urobili taký jednoduchší zápas. Dve víťazstvá v rade určite tešia, v rýchlom slede nás ale čakajú ďalšie zápasy a preto sa chvíľu môžeme potešiť, no od zajtra sa pripravujeme na ďalší zápas."

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Prešov naložil Skalici 9 gólov. Modré Krídla prehrali so Šťukami a prišli o prvú priečku