Slovan si v Košiciach poradil s domácimi. Nastrieľal päť gólov

Radosť hokejistov Slovana Bratislava.
Radosť hokejistov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|2. mar 2022 o 20:40 (aktualizované 2. mar 2022 o 21:52)

Išlo o jediný stredajší zápas.

HC Košice - HC Slovan Bratislava 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)

Góly: 9. Saucerman (Bartánus, Slovák), 22. Snuggerud (Chovan, Ihnačák), 52. Pereskokov (Slovák, Paršin) - 3. Preisinger, 5. Belluš (Sukeľ, Preisinger), 10. Yogan (Maier), 36. Zigo (Harris, Jääskeläinen), 60. Rapuzzi (Valach)

Rozhodovali: Müllner, J. Konc ml. - Beniač, Stanzel

vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1840 divákov

Zmeny: 5. Riečický namiesto Košarišťana (Koš.)

Košice: Košarišťan (5. Riečický) - Volgin, Cibák, Snuggerud, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko - Klhůfek, Chovan, Rogoň - Paršin, Slovák, Bartánus - Pereskokov, Ihnačák, McPherson - Havrila, Mrázik, Milý

Slovan: Windsor - MacKenzie, Golian, Valach, Maier, Gachulinec, Sersen - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Fominych, Kytnár, Zigo - Belluš, Preisinger, Sukeľ - Lukošík

KOŠICE. Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v dohrávke 35. kola Tipos extraligy na ľade HC Košice 5:3.

Prvá tretina priniesla rušné dianie a nechýbali ani góly. Už v 3. minúte išli hostia do vedenia, keď košický brankár Košarišťan spravil chybu v rozohrávke, Preisinger získal puk za bránkou a lišiacky ho nastrelil do Mrázika ktorý si ho zrazil do bránky - 1:0.

V 5. minúte bolo už 0:2, keď prečíslenie hostí zakončil Belluš. Košičania zareagovali výmenou brankára a Košarišťana nahradil Riečický. V 9. minúte "oceliari" upravili na 1:2 po tom, čo Saucermanovu strelu tečoval Bartánus.

Ďalšie prečíslenie hostí zakončil Yogan a v 10. minúte zvýšil na 1:3. V 18. minúte Valach fauloval McPhersona, ktorý následne realizoval trestné strieľanie, ale brankár Windsor zmaril jeho šancu.

Košičania znížili na rozdiel jediného gólu v 22. minúty počas presilovky, v ktorej obranca Snuggerud prekonal Windsora - 2:3. Ten istý hráč mohol krátko na to aj vyrovnať, ale strelou spomedzi kruhov nebol úspešný.

Sľubné šance nepremenili ani Slovanisti Harris, ktorý trafil do žŕdky a Takáč, ktorý neuspel po úniku za obranu súpera. V 36. minúte to však hosťom vyšlo v presilovke, v ktorej Zigo prekonal Riečického - 2:4.

V 41. minúte bol blízko tretiemu košickému gólu Klhůfek, ale pred odkrytou bránkou neuspel. O desať minút sa to však podarilo Pereskokovovi, ktorý v presilovke zblízka prekonal Windsora - 3:4. Košičania sa snažili vyrovnať, ale skórovať mohli aj hostia, keď sľubnú šancu nevyužil Rapuzzi.

Slovanisti hrozili najmä brejkami a zároveň sa im darilo držať domácich mimo nebezpečných pozícií. Domáci sa v závere dostali aj k hre so šiestimi korčuliarmi, ale do prázdnej bránky inkasovali piaty gól, keď Rapuzzi po prieniku z ľavého krídla uzavrel skóre - 3:5.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan si v Košiciach poradil s domácimi. Nastrieľal päť gólov