V súboji trápiacich sa tímov uspel Mikuláš. Prešov prehral šiesty duel v rade

Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Grotto Prešov - MHk 32 Liptovský Mikuláš.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Grotto Prešov - MHk 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. jan 2022 o 19:03 (aktualizované 23. jan 2022 o 22:06)

Nitra predĺžila víťaznú sériu.

BRATISLAVA. Útočník Michal Uhrík dvomi gólmi rozhodol o víťazstve hokejistov Liptovského Mikuláša v nedeľnom dueli 33. kola Tipos extraligy. V zápase dvoch tímov, ktoré prehrali uplynulých päť stretnutí, zvíťazili Liptáci na ľade Prešova 2:1 po predĺžení.

Pre Uhríka, ktorý deň pred zápasom oslávil 29. narodeniny, to bol prvý dvojgólový zápas od 14. septembra 2018.

Liptovský Mikuláš dosiahol zaujímavý zápis

Zaujímavosťou bol iba jeden menší trest (pre Jendroľa z Prešova), pričom Liptáci sa stali prvým tímom, ktorý nemal v zápase extraligovej sezóny 2021/2022 ani jedného vylúčeného.

Pre Mikuláš platilo, že do tretice všetko dobré a v treťom vzájomnom zápase zdolal Prešov. Naďalej je však na poslednom 12. mieste tabuľky s 5-bodovou stratou na Nové Zámky, tie však odohrali o tri zápasy menej.

Postavenie v tabuľke výrazne ovplyvnenej odloženými zápasmi si v nedeľu polepšili hráči Banskej Bystrice. Na domácom ľade zdolali Spišskú Novú Ves 3:2 po nájazdovom rozstrele.

V samostatných nájazdoch uspeli prví traja Banskobystričania, pričom víťazný gól dosiahol Miloš Bubela. Jeho 20-ročný spoluhráč Peter Melcher sa gólovo nepresadil v úvodných 17 zápasoch sezóny, no počas uplynulého týždňa strelil v troch zápasoch štyri góly.

Úspešnú sériu predĺžil aj proti Spišiakom. Banskobystričania poskočili po treťom víťazstve za sebou na 7. miesto pred Poprad, ktorý má však o 6 odohraných zápasov menej.

Miloš Bubela (vľavo) a Patrik Lamper v drese HC '05 Banská Bystrica.
Miloš Bubela (vľavo) a Patrik Lamper v drese HC '05 Banská Bystrica. (Autor: TASR)

Nitre sa proti Trenčínu darí

Hráči Nitry druhýkrát v priebehu troch dní zdolali Duklu Trenčín. Po domácom víťazstve 2:1 v piatkovej dohrávke regionálneho 50. kola zdolali hráčov Dukly aj na ich ľade.

K víťazstvu 6:3 vykročili vďaka vydarenému úvodu, keď už v 6. minúte viedli 3:0 a domácich donútili k výmene brankárov. Útočník hostí Samuel Buček strelil 22. gól v sezóne, ktorým si upevnil pozíciu najlepšieho strelca extraligy.

Trenčania síce trikrát znížili, no strelecky aktívnejší Nitrania (24:31) dosiahli piate víťazstvo v rade. Priebežne sú na 3. mieste o bod pred Michalovcami, ktoré majú o dva odohrané zápasy viac. Nitra má na druhý Zvolen 8-bodové manko.

V rámci 33. kola sa v pôvodnom termíne odohrala iba polovica z plánovaných zápasov. Pre pozitívne testy v tímoch boli na zatiaľ neurčené termíny odložené zápasy Nové Zámky - Slovan Bratislava, Zvolen - Košice a Poprad - Michalovce.

Tipos extraliga - 33. kolo:


Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:2 sn (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 36. Melcher (Ďatelinka), 41. Berger (Cardwell, Šoltés), rozh. nájazd Bubela - 56. Nieminen (Rapáč, Ouellet-Beaudry) 59. Ouellet-Beaudry (Atwal, Kuru)

Rozhodovali: Snášel ml., Baluška - Janiga, Stanzel, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 695

Banská Bystrica: Weninger - Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Crevier-Morin, Kostromitin, Bdžoch - Michaud, Berger, Šoltés - Lamper, Bubela, K. Jendroľ - Vašaš, G. Gabor, Melcher - Bodnár, Matej Bača, Rákoš

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ouellet-Beaudry, Česánek, Atwal, Petgrave, Malina, Ordzovenský, Chatrnúch - Rapáč, Kuru, Nieminen - Giľák, Salituro, Džugan - Ščurko, Rauter, Štrauch - Tomala, Vartovník, Hamráček

Hlasy po zápase

Antti Karhula, tréner Banskej Bystrice: "Dnes sme hrali 60 minút naozaj dobre. Tak v defenzíve ako aj v ofenzíve. Súper nemal úseky hry, v ktorých by nás nejako zatlačil. Mrzí nás, že sme v závere za stavu 2:0 inkasovali za pár minút dva góly, ktoré znamenali vyrovnanie a ďalší boj v extra čase. Špeciálne nás to mrzí, keďže hostia nemali vyložené šance a ani žiadny tlak. Nuž i taký je šport. Napokon sme druhý bod zobrali v nájazdoch, takže s tým musíme byť spokojní."

Miroslav Mosnár, tréner Spišskej Novej Vsi: "Zápas mal dobré a vysoké tempo. Doplatili sme na nevyužívanie šancí. Mrzí ma obzvlášť nevyužitá presilovka piatich proti trom, v ktorej sme nemali ani poriadnu strelu na bránku. Po druhej tretine sme si povedali, že pôjdeme s týmto zápasom niečo urobiť. Prehrávali sme iba 0:1, no hneď v prvom striedaní sme inkasovali druhý gól.

Z toho sme boli smutní. Mužstvo však napokon ukázalo charakter a dvoma gólmi v závere dokázalo duel doviesť do predĺženia. V ňom sme nepremenili vyložené šance. Domáci boli napokon v nájazdoch efektívnejší, ale sme radi aj za bod z hľadiska toho, ako sa zápas vyvíjal. S premieňaním šancí sa dlhodobo trápime, hoci nemôžem povedať, že by domáci šance tiež nemali, ale v nájazdoch bolo badateľná na strane Bystričanov kvalita v koncovke."

Trenčín - Nitra 3:6 (1:3, 1:2, 1:1)

Góly: 11. Paukovček (Hudec, Chovan), 27. J. Švec (Krajčovič, Starosta), 57. Mahbod (Tybor, Kudla) - 1. Holešinský (Nemec, Baláž), 4. Bajtek (Nemec, Holešinský), 6. Tvrdoň (Švarný, Raskob), 25. Rais (Múčka, Molnár), 25. Buček (Mezei, Holešinský), 55. Mezei (Rockwood)

Rozhodovali: T. Orolin, Korba - Bogdaň, Beniač, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 1122

Trenčín: Bowns (6. Valent) - Lemcke, Kudla, Chovan, Nemčík, Martiška, Starosta, Crinon - Berisha, Mahbod, Tybor - Hudec, Paukovček, Honzek - Minárik, Valach, Bezúch - Krajčovič, Rehuš, J. Švec - Beták

Nitra: Honzík - Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitáloš, Rais - Holešinský, Baláž, Buček - Hrnka, Rockwood, Sýkora - Volko, Bajtek, Tvrdoň - Drábek, Múčka, Molnár

Prešov - Liptovský Mikuláš 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 20. Welychka (Turan) - 34. Uhrík (Varttinen, Ventelä), 63. Uhrík (Paločko)

Rozhodovali: Valach, Výleta - M. Orolin, D. Konc ml., vylúčení: 1:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 987

Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Glazkov, Bakala, Turan, Jendroľ, Růžička - Welychka, Čacho, Charbonneau - Sýkora, Klíma, A. Nauš - Šimun, Valent, Michnáč - Lialka, Zagrapan, V. Fekiač

Liptovský Mikuláš: Ivannikov - Ventelä, Varttinen, Salija, Šepelev, Krempaský, Mezovský - Kriška, Walega, Handlovský - Michalík, Elo, Jurík - Paločko, Uhrík, Haluška - Ďurina, Babka, Nemec

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V súboji trápiacich sa tímov uspel Mikuláš. Prešov prehral šiesty duel v rade