SHL priniesla štyri tresty do konca zápasu, prekvapivú prehru Žiliny či prestrelku v Trnave

Vlci Žilina prehrali prvý zápas v sezóne 2023/2024.
Vlci Žilina prehrali prvý zápas v sezóne 2023/2024. (Autor: Facebook Vlci Žilina)
Sportnet|27. sep 2023 o 21:06 (aktualizované 27. sep 2023 o 23:01)

Nováčik z Rimavskej Soboty prehral prvý zápas.

BRATISLAVA. Hokejisti Aquacity Pikes utrpeli v Tipos SHL tretiu prehru po sebe. V stredajšom 3. kole prehrali v Považskej Bystrici 1:2.

Prehru zaknihovala aj Žilina, ktorá nestačila na domáce Topoľčany 2:4.

Darilo sa naopak Skalici, ktorá zváťazila v Žiari nad Hronom 3:2 a usadila sa na čele neúplnej tabuľky.

Nováčik z Rimavskej Soboty prehral svoj prvý duel v lige, keď nestačil na Dubnicu na jej ľade. Tá vyhrala 2:1.

Modré krídla Slovan takisto zvládli svoj zápas proti nováčikovi z Trebišova. Na východe vyhrali 5:2.

Napínavý duel sa odohral na štadióne v Trnave, kam zavítal Prešov. Ten musel otáčať duel za stavu 1:3 či 2:4 a napokon domácich zdolal 5:4 po predĺžení.

Slovenská hokejová liga - 3. kolo:


HK Gladiators Trnava - HC Prešov 4:5 pp (1:1, 3:1, 0:2 - 0:1

Góly: Góly: 14. Kupka, 21. Galimov (Jurák, Holovič), 25. Galimov (Jurák), 35. R. Kukumberg st. (Haščič) – 20. Hrabčák (Leščenko, Poliaček), 25. D. Kohút (Leščenko), 58. Poliaček (Chalupa), 60. Jerofejevs (Poliaček), 61. Poliaček (Jerofejevs, D. Kohút)

Rozhodovali: Bachúrik, Lesay - Staššák, Haringa

Vylúčení: 3:5, navyše: Korím (Trnava) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0,

Diváci: 225

Hlasy po zápase:

Martin Baran, hlavný tréner Trnavy: „Myslím si, že dnes hokej nebol spravodlivý. Od začiatku sme hrali aktívne, s dobrým pohybom. Napriek tomu, že sme sekundu pred koncom prvej tretiny dostali gól na 2:2, sme prekvapili súpera v úvode druhej tretiny dvoma gólmi. Hra sa vyrovnávala, v závere zápasu súper dostal darček v podobe päťminútovej presilovej hry, ktorú dokonale využil."

Tibor Tartaľ, hlavný tréner Prešova: „Vstúpili sme dobre do prvej tretiny, mali sme rýchlosť ale začali sme strácať puky niekde v deviatej minúte zápasu a tam sme sa dostali pod tlak súpera, z čoho pramenilo veľa prečíslení, čo si nesmieme dovoliť v prvej tretine. Vrátili sme sa do zápasu skvelou akciou. V druhej tretine sme dopustili súperovi veľa prečíslení, čo je ich silná stránka. Rozoberali sme si to meetingu a aj tak sme im dali prečíslenia a dostali sme ich do zápasu. Hrali sme veľmi individuálne, nehrali sme tímovo. V tretej tretine sme to zmenili a ukázali sme veľký charakter a obetu, kde sme ubránili 3 presilovky súpera po sebe, aj 5:3 a myslím si, že tam sme si zobrali to momentum zápasu. Išli sme až do konca, kde sme dostali päťminútovú presilovú hru, kde sme rozhodli zápas."

HK Spartak Dubnica - HKM Rimavská Sobota 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: Góly: 2. Tábi (Hovorka, Tybor), 32. Ďuriš (Mikula, Kluka) – 33. Čunderlík (Tužinský)

Rozhodovali: Vido, Rojík - Zelený, Hanko

Vylúčení: 3:4, navyše: Mikuš (Dubnica) 5+DKZ (pád pod nohy), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 410

Hlasy po zápase:

Peter Kopecký, asistent trénera Dubnice: „Veľmi slušný zápas SHL-ky z pohľadu nasadenia a taktiky. V 1. tretine sme šli do vedenia v presilovke, bohužiaľ nás však zabrzdilo 5-minútové oslabenie. Následne sme v druhej tretine premenili šancu na náš druhý gól. Nasledovné striedanie super využil šancu, kde sme dostali gól. Celkovo hodnotím zápas pozitívne a cenné tri body. Ďakujem fanúšikom za podporu počas celého zápasu.“

Vladimír Klinga, hlavný tréner R. Sobota: „Videli sme veľmi dobrý prvoligový hokej, nato že sme hrali len druhý zápas v SHL-ke. Vyviedli sme sa z tempa v prvej tretine zbytočnými tromi vylúčeniami. Až v druhej polovici prvej tretiny sme sa dostali do tempa. Boli momenty, kedy sme boli lepším mužstvom, no boli momenty, kedy dominoval domáci tím. Celkovo som s výkonom mužstva spokojný, ak budeme takto pracovať ďalej, bude aj to športové šťastíčko, ktoré nám dnes chýbalo. Verím, že sa dostavia aj výsledky, ak budeme napredovať.“

HK 95 Považská Bystrica - AquaCity Pikes 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: Góly: 12. Urbánek (Jakubec), 58. Tománek (Lušňák) – 34. Kylnar (Zekucia, Peresunko)

Rozhodovali: Čahoj, Adamec - Hajnik, Hercog

Vylúčení: 8:4, navyše: Przygodzki 5+DKZ za nešportové správanie, Svitana (obaja Aquacity Pikes) 5+DKZ za krošček, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:

Diváci: 263

HC Topoľčany - Vlci Žilina 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: Góly: 4. M. Surový (M. Novák), 39. Dosek (Šandor, Ridzoň), 45. Legalin (Šachvorostov, M. Novák), 48. M. Surový (Bartakovics, Pupák) – 12. Melcher (Paukovček), 29. Galamboš (Bezúch)

Rozhodovali: Valachovič, Valach - Junek, Bezák

Vylúčení: 7:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 885

Hlasy po zápase:

Vladimír Matejov, asistent trénera Topoľčian: „My sme vedeli, že Žilina má veľmi kvalitné mužstvo, zodpovedne sme sa na to pripravovali hneď od začiatku týždňa. Vieme, že Žilina veľmi dobre korčuľuje a má dobrých hráčov. Presilovky majú veľmi dobre zahraté. My sme siahli na dno svojich síl počnúc brankárom a končiac posledným hráčom, lebo chalani ozaj bojovali. Bojovali sme do poslednej minúty a vydreli sme si toto víťazstvo."

Ernest Bokroš, hlavný tréner Žiliny: „Dnes Žilina ukázala aj druhú tvár, tú horšiu, keď sme odohrali naozaj jedno veľmi zlé stretnutie, kde sme sa nepresadili v ničom. Hrali sme zle v defenzíve, nevyužili sme presilovky a dovolili sme súperovi dať štyri góly. Myslím si, že ten výkon bol najhorší, aký sme doteraz odohrali. Ale, samozrejme, je to len tretie kolo, musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej."

HK Steel Team Trebišov - Modré krídla Slovan 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)

Góly: Góly: 15. Šimčák (Valečko, Hopkovič), 20. Hamráček (Bodnár) – 10. Klučiar (Demo, Mamonov), 11. Dudáš (Mamonov, Vidovič), 28. Preisinger, 41. Klučiar (Ličko, Ožvald), 60. Preisinger (Včelka)

Rozhodovali: Kalina, Kocúr - Riš, Tomáš

Vylúčení: 5:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 1050

Hlasy po zápase:

Dušan Kobeľa, hlavný tréner Trebišova: „Mali sme veľmi zlý úvod zápasu. Hostia na nás vybehli a dali nám zaslúžene dva góly. Našťastie sme sa vrátili dvoma gólmi do zápasu. Potom prišiel nešťastný moment v našej presilovke. Opäť sme sa mohli vrátiť do zápasu v závere druhej tretiny, ktorý sme mali výborný. Nedali sme ale gól a v úvode tretej časti sme inkasovali asi rozhodujúci gól. Mužstvo sa stále zohráva, verím, že každým zápasom budeme lepší a lepší.“

Ján Lipiansky, hlavný tréner Modrých krídel: „Trochu som sa obával úvodu zápasu a prvej tretiny, keďže sme mali za sebou dlhú cestu. Paradoxne, táto časť vyznela z našej strany najlepšie. Domácim sa síce podarilo vyrovnať na 2:2, boli sme ale aktívnejší a myslím si, že sme o ten gól boli lepším tímom.“

HK MŠK Žiar nad Hronom - HK Skalica 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)

Góly: Góly: 1. Jakúbek (Fekiač, Lunter), 5. Šramaty (Suľovský, Lunter) – 14. Vybiral, 48. Kuba (Drápal, Janáč), 56. Vybiral (Obdržálek, Pšurný)

Rozhodovali: Smrek, Klejna - Janiga, Kráľ

Vylúčení: 6:6, navyše: Haborák (Žiar nad Hronom) 5+25 za napadnutie hlavy alebo krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 428

Hlasy po zápase:

Jerguš Bača, hlavný tréner Žiaru nad Hronom: „Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre, boli sme v pohybe. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí a 2-krát skórovali. Bola to jediná časť zápasu, kde sme plnili to, čo sme si predsavzali pred zápasom. Nedá sa vyhrať zápas, keď ustúpite od toho, čo ste si predsavzali, a nám sa to presne stalo. V závere sme mali vylúčených hráčov, takže sme ani nemali šancu vyrovnať. Aj keď sme v závere odvolali brankára a boli tam nejaké šance na strelenie gólu. Musíme si v zápasoch plniť povinnosti po celých 60 minút. Zajtra ráno máme tréning, kde si rozoberieme tento zápas a pripravíme sa na Topoľčany, ktoré vyhrali so Žilinou.“

Miroslav Lipovský, asistent trénera Skalice: „My sme narazili na veľmi silného súpera, boli sme od začiatku vo veľmi ťažkej pozícii. Nechali sme si ujsť úvod, ale svedomitou prácou sme sa dopracovali k tomuto výsledku. Ja som chlapcom pogratuloval k výkonu a nesieme si 3 body domov. Poctivá, svedomitá a trpezlivá práca nám priniesla, že sme ten zápas dokázali otočiť.“

Tabuľka SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»SHL priniesla štyri tresty do konca zápasu, prekvapivú prehru Žiliny či prestrelku v Trnave