Tipos extraliga: Valent späť v extralige s prehrou, východniarske derby pre Michalovce

Momentka zo zápasu HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce.
Momentka zo zápasu HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|19. nov 2023 o 19:01 (aktualizované 19. nov 2023 o 21:54)

Pozrite si výsledky nedeľného 19. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti HK Spišská Nová Ves sa po 19. kole udržali na prvom mieste Tipos extraligy.

Proti Trenčínu potvrdili pozíciu favorita, keď triumfovali 3:1. Bolo to pre nich 10. víťazstvo na domácom ľade, na ktorom v prebiehajúcej sezóne zatiaľ neprehrali.

Iba o skóre sú za Spišiakmi hráči HC Košice, ktorí v nedeľu triumfovali v šlágri kola na ľade HKM Zvolen 4:1.

Pre Košičanov to bolo šieste víťazstvo po sebe, pričom ich bodová séria trvá už 10 zápasov. Zatiaľ naposledy nebodovali 13. októbra na ľade Spišskej Novej Vsi a práve líder tabuľky bude ich ďalší súper v piatok 24. novembra.

Zvolenčania nevyužili príležitosť priblížiť sa "oceliarom" a na priebežnej tretej priečke na nich strácajú sedem bodov.

VIDEO: Hlasy po zápase Zvolen - Košice

Na víťaznej vlne sú aj hráči HK Nitra.

Tí dávajú zabudnúť na nevydarený začiatok sezóny a nedeľňajšie víťazstvo nad Humenným bolo pre nich piate po sebe. Zverenci Antonína Stavjaňu zároveň triumfovali v 10 z uplynulých 12 zápasov.

Proti nováčikovi súťaže doma prehrávali už 0:2, no tri využité presilovky im pomohli k obratu skóre.

Výhodu domáceho prostredia potvrdili aj hráči Slovana Bratislava. Pred vlastnými divákmi mali pred zápasom s Banskou Bystricou iba dva plné bodové zisky zo siedmich duelov, no v 19. kole dosiahli presvedčivé víťazstvo 5:1.

Prvýkrát v sezóne dostal v bránke Slovana príležitosť Denis Godla, ktorý si pripísal 31 zákrokov (96,88-percentná úspešnosť) a v 2. tretine zmaril aj trestné strieľanie Andreja Bíreša.

V bránke hostí prvýkrát nastúpil Michal Valent, ktorého klub angažoval na striedavé štarty zo Žiliny. Prvýkrát inkasoval už v 20. sekunde, keď ho prestrelil Chris Brown.

Hráči Banskej Bystrice prehrali piaty zápas po sebe, Slovan zabodoval naplno po troch prehrách.

Hokejistom Liptovského Mikuláša nestačil náskok 2:0 na zisk bodu v domácom zápase s Novými Zámkami. Tomuto súperovi napokon podľahli rovnakým rozdielom ako v prvom vzájomnom zápase - 3:6.

Dva body za asistencie si pripísal obranca Liptákov Mitchell Miller, ktorý sa posunul na čelo kanadského bodovania celej súťaže. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral 29 kanadských bodov za 6 gólov a 23 asistencií.

Po zápase sa objavili viaceré špekulácie o jeho možnom odchode do KHL.

Druhé víťazstvo po sebe dosiahli v nedeľu hráči Michaloviec, ktorí si v súboji tabuľkových susedov doma poradili s HK Poprad.

Hostia skórovali už v 3. minúte zásluhou Petra Kundrika, no potom už dávali góly iba hráči Dukly, ktorí dvakrát skórovali počas hry hostí bez brankára v závere zápasu.

Tipos extraliga - 19. kolo:


Spišská Nová Ves - Trenčín 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 2. Archambault (Kerbashian), 46. Beaudry (Majdan, Kerbashian), 60. Vandas (Ališauskas, Vandas) – 12. Conway (Tomík)

Michalovce - Poprad 4:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 11. Vašaš (Buc, Bindulis), 33. Pearson (Daugaviņš, Bodák), 59. Suja (Pearson, Daugaviņš), 60. Bialončík – 3. Kundrik (Calof, Paločko)

Nitra - Humenné 6:2 (0:0, 1:2, 5:0)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 38. Gill (Buček), 46. Harper (Gill), 48. Gates (Gill, Buček), 51. Vitáloš (Stacha, Harper), 51. Bubela (Lacka, Cotton), 59. Gill (Buček, Kousa) – 24. Šoltés (Lucenius, Pereskokov), 30. Lapšanský (Pereskokov, Glazkov)

Bratislava - Banská Bystrica 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 1. Brown (Takáč), 15. Pecararo (Preisinger), 24. Takáč (Romančík, Findlay), 39. Findlay (Takáč, Romančík), 44. Werek, 44. Šille (Török, Gachulinec) - 4. Wilkins (Vela)

Liptovský Mikuláš - Nové Zámky 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 1. Quince (Miller, Avcin), 11. Uhrík (Egle, Vasiljev), 50. Nauš (Egle, Miller) - 17. Novajovský (Fafrák), 26. Fafrák (Ligas, Števuliak), 37. Roy (Novajovský, Stupka), 46. Števuliak (Prokeš, Mamčics), 49. Lee, 58. Prokeš (Števuliak)

Zvolen - Košice 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Góly: 25. Zuzin (Rauhauser, Šiška) – 4. Jääskeläinen (Pollock, Breton), 22. Krivošík (Jääskeläinen), 36. Lamper (Bartánus), 36. Rogoň (Havrila, Bačo)

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Valent späť v extralige s prehrou, východniarske derby pre Michalovce